H Βρετανία απαγορεύει τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 11:33 H Βρετανία απαγορεύει τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία (φωτο: getty images)

Σημαντική απόφαση για την εκπαίδευση στη Βρετανία που απαγορεύει τη χρήση κινητού.

Η Βρετανία ακολουθεί το παράδειγμα Γαλλίας και Ιταλίας και προχωράει στην απαγόρευση χρήσης κινητού από τους μαθητές στο σχολείο. Κάποια εκπαιδευτικά ιδρύματα της Βρετανίας έχουν ήδη μια τέτοια πολιτική, απλά πλέον υπάρχουν επίσημες οδηγίες. Η Υπουργός Παιδείας της Μ. Βρετανίας, Τζίλιαν Κίγκαν, ανέφερε πως «στόχος είναι να είμαστε σαφείς και συνεπείς και να στηρίξουμε τους διευθυντές και τους επικεφαλής των σχολείων. Τα σημερινά παιδιά ζουν σε έναν ολοένα και πιο περίπλοκο κόσμο εντός και εκτός διαδικτύου. Αυτό παρουσιάζει πολλές συναρπαστικές ευκαιρίες και προκλήσεις. Απαγορεύοντας τα κινητά τηλέφωνα, τα σχολεία μπορούν να δημιουργήσουν ασφαλές περιβάλλον εκπαίδευσης, απελευθερωμένο από τους περισπασμούς».

Ένα από τα ζητήματα που καλείται να λύσει η βρετανική κυβέρνηση είναι το πως τα παιδιά θα μπορούν να έχουν τα κινητά τους τηλέφωνα για επικοινωνία με τους δικούς τους στη διαδρομή από και προς το σχολείο, οπότε εξετάζεται η πρόταση να παραδίδουν οι μαθητές τα κινητά τους όταν φτάνουν στις σχολικές αίθουσες.

Ακόμη, υπάρχει η πρόταση για χρήση των προσωπικών τους ντουλαπιών, όπου τα κινητά θα τα παραμένουν εκεί ή η πρόταση να μένουν απενεργοποιημένα στις σχολικές τους τσάντες όσο βρίσκονται στο μάθημα.

Οι γονείς, αν το επιθυμούν, θα μπορούν να επικοινωνούν με τα παιδιά τους εν ώρα διδασκαλίας μέσω της γραμματείας του εκάστοτε σχολείου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση