Το Πεκίνο θέλει να στείλει τον πρώτο Κινέζο στο φεγγάρι πριν το 2030

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 11:36 Το Πεκίνο θέλει να στείλει τον πρώτο Κινέζο στο φεγγάρι πριν το 2030 (φωτο Reuters)

Μεγαλεπήβολα σχέδια για την κατάκτηση του διαστήματος φέτος και τα επόμενα χρόνια φέρεται να έχει η Κίνα.

Μεγαλεπήβολα σχέδια για την κατάκτηση του διαστήματος φέτος και τα επόμενα χρόνια φέρεται να έχει το Πεκίνο, προγραμματίζοντας για το 2024 την αποστολή 100 πυραύλων στο διάστημα και την προσσελήνωση επανδρωμένης αποστολής πριν το 2030, σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Η Κίνα σχεδιάζει 100 εκτοξεύσεις φέτος ώστε να στείλει περισσότερα από 300 αντικείμενα (δορυφόρους ή άλλα διαστημικά σκάφη) σε τροχιά το 2024 – ένα νέο εθνικό ρεκόρ και μια απότομη άνοδος από πέρυσι.

Μεταξύ αυτών, περίπου 70 εκτοξεύσεις θα πραγματοποιηθούν από την China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC), τον κύριο διαστημικό ανάδοχο της χώρας. Τα άλλα θα προέρχονται από εταιρείες.

Ο αριθμός αυτός συνιστά αύξηση 50@ από τις 67 εκτοξεύσεις του περασμένου έτους συνολικά. Η αναλογία κυβερνητικών και ιδιωτικών προσπαθειών εκτόξευσης παραμένει η ίδια, παρά τον ταχέως αναπτυσσόμενο εμπορικό διαστημικό τομέα της Κίνας.

Επί του παρόντος, το έργο επανδρωμένης εξερεύνησης της Σελήνης υλοποιείται σε στάδια, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης σχεδίου, της ανάπτυξης πρωτοτύπων, των δοκιμών μη επανδρωμένων πτήσεων και των επανδρωμένων αποστολών σεληνιακής πτήσης. Η Κίνα έχει ήδη ολοκληρώσει βασικές τεχνολογικές ανακαλύψεις και ανάπτυξη σχεδίων μέχρι το τέλος του 2023, σημειώνουν πηγές της κινεζικής διαστημικής υπηρεσίας σε κινεζικά ΜΜΕ.

Η κινεζική διαστημική υπηρεσία αποκάλυψε το περασμένο Σάββατο, κατά την πρώτη Πανσέληνο μετά την κινεζική πρωτοχρονιά, τα ρομαντικά αλλά φιλόδοξα ονόματα για το επανδρωμένο διαστημικό σκάφος νέας γενιάς της χώρας – Mengzhou, που σημαίνει «ονειρικό σκάφος», καθώς και όχημα προσσελήνωσης Lanyue, που σημαίνει «σφίξτε το φεγγάρι» – που πρόκειται να ανατεθούν. με μελλοντικές εξερευνήσεις στο φεγγάρι.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η Κίνα σκοπεύει να στείλει αστροναύτες στη Σελήνη έως το 2030. Επί του παρόντος, το διαστημόπλοιο Mengzhou, το Lanyue και το επανδρωμένο όχημα εκτόξευσης νέας γενιάς Long March-10 έχουν εισέλθει στο στάδιο προκαταρκτικής ανάπτυξης, η οποία φέρεται να προχωρά ομαλά.

Εξάλλου η Κίνα σχεδιάζει φέτος να εκτοξεύσει τον Queqiao-2, έναν δορυφόρο αναμετάδοσης που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει τις επικοινωνίες μεταξύ της μακρινής πλευράς του φεγγαριού και της Γης, παράλληλα με το σεληνιακό όχημα Chang’e-6 για τη συλλογή των πρώτων δειγμάτων στην ιστορία από τη λεκάνη Aitken του νότιου πόλου της Σελήνης.

Με πληροφορίες από Reuters, CCTV, Global Times, South China Morning Post

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση