Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν πλωτή προβλητα για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Μαρτίου 2024 19:03 Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν πλωτή προβλητα για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Μέσω μίας προσωρινής προβλήτας που θα κατασκευαστεί στα ανοικτά των ακτών της Γάζας θα παραδίδεται ανθρωπιστική βοήθεια από τις δυνάμεις των ΗΠΑ, ανακοινώθηκε χθες (08.03.2024).

Πρόκειται για μια “αποστολή έκτακτης ανάγκης”, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, υποστράτηγος της Pat Ryder αναφερόμενος στο σχέδιο των ΗΠΑ για την προβλήτα στη Γάζα. Το σχέδιο θα χρειαστεί έως και 60 ημέρες για να εκτελεστεί, όπως είπε, και θα μπορεί να παρέχει έως και δύο εκατομμύρια γεύματα καθημερινά στους Παλαιστίνιους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες “θα δημιουργήσουν μια προσωρινή θαλάσσια προβλήτα που θα επιτρέπει στα πλοία να μεταφέρουν φορτίο σε μικρότερα πλοία για τη μεταφορά και εκφόρτωση φορτίου σε μια προσωρινή γέφυρα για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

“Αναμένουμε ότι θα χρειαστούν πάνω από 1.000 στρατιώτες για την οικοδόμησή της και έως και 60 ημέρες θα χρειαστούν προκειμένου να αναπτυχθούν οι δυνάμεις και να κατασκευαστεί η γέφυρα και η προβλήτα”, δήλωσε ο Ράιντερ.

Μόλις δημιουργηθεί, είπε “δεν θα υπάρχουν αμερικανικές δυνάμεις στο έδαφος της Γάζας”.

Το σχέδιο ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την κατάσταση της Ένωσης, στην οποία προέτρεψε το Ισραήλ να επιτρέψει περισσότερη βοήθεια στο αποκλεισμένο έδαφος, ενώ υπερασπίστηκε τη στρατιωτική επιχείρηση κατά της Χαμάς.

Η καθυστέρηση του Ισραήλ να παραδώσει βοήθεια από το έδαφος οδήγησε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες να συμμετάσχουν μαζί με άλλες χώρες σε ρίψεις βοήθειας από αέρος, με την Ουάσινγκτον να πραγματοποιεί την Παρασκευή την τέταρτη ρίψη του μήνα.

Νωρίτερα την Παρασκευή, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι “ένα αμερικανικό C-130 έριξε πάνω από 11.500 ισοδύναμα γεύματος, παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια που σώζει ζωές στη βόρεια Γάζα” σε κοινή επιχείρηση με την Ιορδανία.

Επισημαίνοντας όμως τον κίνδυνο της παράδοσης βοήθειας από αέρος, ένας γιατρός στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας δήλωσε την Παρασκευή ότι η ρίψη σκότωσε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε 10.

Αμερικανός αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας δήλωσε στο AFP ότι “οι ΗΠΑ δεν προκάλεσαν το θάνατο κατά τη διάρκεια της ρίψης βοήθειας από αέρος στη Γάζα”, ενώ στρατιωτική πηγή της Ιορδανίας δήλωσε ότι κανένα από τα τέσσερα αεροσκάφη του βασιλείου που συμμετείχαν στην επιχείρηση δεν εμπλέκεται στον θανάσιμο τραυματισμό.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση