Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που διεκδικεί το «δαχτυλίδι» του Ερντογάν για την προεδρία της Τουρκίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 18:00 Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που διεκδικεί το «δαχτυλίδι» του Ερντογάν για την προεδρία της Τουρκίας

Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το 2028

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την πολιτική όταν λήξει η προεδρική του θητεία που ανανέωσε πριν λίγο καιρό και έκτοτε κυκλοφορούν διάφορες φήμες για το άτομο που θα διαδεχτεί τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, οι επόμενες εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2028 και μέχρι τότε μπορεί πολλά να συμβούν, όμως ήδη ένα όνομα έχει αρχίσει να ακούγεται έντονα ως ο εκλεκτός του Τούρκου προέδρου.

Πιθανός διάδοχος λοιπόν, φέρεται μεταξύ άλλων και ένας εκ των γαμπρών του Ερντογάν, ο Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, πρόεδρος της εταιρείας Baykar της αμυντικής βιομηχανίας, ένας άνθρωπος που «προσωποποιεί για πολλούς την ανέλιξη της Τουρκίας σε ένα high tech έθνος.

Ο Μπαϊρακτάρ είναι δημοφιλής μετρώντας τρία εκατομμύρια ακολούθους στο X», ενώ έχει και το απαραίτητο ισλαμικό υπόβαθρο, μιας και «ο πατέρας του ήταν έμπιστος του ισλαμιστή ηγέτη και μέντορα του Ερντογάν, Νετσμετίν Ερμπακάν». Εξάλλου, ο Μπαϊρακτάρ δεν φαίνεται να απορρίπτει το ενδεχόμενο να εμπλακεί στην τουρκική πολιτική.

«Μέχρι το 2028 όμως μπορούν να συμβούν πολλά. Ίσως, ο Ερντογάν να διαπιστώσει μέχρι τότε πως η χώρα του τον χρειάζεται ακόμη. Και εάν αναθεωρήσει ή απλώς αγνοήσει το Σύνταγμα, θα μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα για μία ακόμη θητεία», ανέφερε σε σχετικό δημοσίευμα το RND.

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση