Ο Μακρόν παίζει μποξ: Οι φωτογραφίες που στέλνουν μήνυμα ετοιμότητας στον Πούτιν

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 11:13 Ο Μακρόν παίζει μποξ: Οι φωτογραφίες που στέλνουν μήνυμα ετοιμότητας στον Πούτιν

Αντιδράσεις στη Γαλλία για τις φωτογραφίες που δείχνουν τον Μακρόν ως «Ρόκι Μπαλμπόα».

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Γαλλία η δημοσιοποίηση επίσημων φωτογραφιών που δείχνουν τον Εμανουέλ Μακρόν να χτυπάει έναν σάκο του μποξ.

Οι μαυρόασπρες φωτογραφίες του Γάλλου προέδρου δημοσιεύτηκαν στο Instagram την Τρίτη από τον επίσημο φωτογράφο του.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν σύντομα να τον παρομοιάζουν με τον «Ρόκι Μπαλμπόα», ενώ άλλοι αντέδρασαν  για τη χρονική στιγμή  της δημοσίευσης των φωτογραφιών, καθώς ο Μακρόν έχει καλέσει την Ευρώπη να αυξήσει την αντίδρασή της στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Κάποιοι είπαν ότι οι φωτογραφίες τον έδειχναν να ετοιμάζεται να τα βάλει με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Άλλωστε και ο Ρώσος πρόεδρος πολλές φορές φωτογραφίζεται κατά την διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων του.

Το γυναικείο περιοδικό Femme Actuelle περιέγραψε τις φωτογραφίες γράφοντας ότι έδειχναν «τον σύζυγο της Μπριζίτ Μακρόν με αποφασιστικό βλέμμα, σαν να θέλει να δώσει μάχη με τον αντίπαλό του. Φαίνεται να χτυπάει τόσο δυνατά που οι δικέφαλοί του ξεπροβάλλουν κάτω από το μαύρο μπλουζάκι του». Πάντως, η Μπριζίτ Μακρόν αποκάλυψε πέρυσι σε συνέντευξή της στο Paris Match ότι ο πρόεδρος πυγμαχεί δύο φορές την εβδομάδα και στο παρελθόν έχει ποζάρει με γάντια πυγμαχίας για να προωθήσει την άσκηση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Άλλοι χρήστες εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για τις φωτογραφίες. Ο Γάλλος βουλευτής των Πρασίνων Sandrone Rousseau αναδημοσίευσε μία από τις φωτογραφίες με το σχόλιο: «Τι ήττα για τον προοδευτισμό. Και τι φτώχεια της πολιτικής επικοινωνίας».

Γράφοντας στην εφημερίδα Libération, ο Jonathan Bouchet-Petersen δήλωσε ότι οι φωτογραφίες ήταν μια «μάλλον απογοητευτική επικοινωνιακή επιλογή» και με καυστικό ύφος τόνισε ότι θα ήταν προτιμότερο αν η φωτογραφία ήταν όντως μοντάζ ενός αναιδούς χρήστη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως είχε αρχικά υποθέσει.

Ο Éric Anceau, καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Λωρραίνης, έγραψε στο X ότι οι φωτογραφίες ήταν «μέρος της νεολαϊκιστικής αρρενωπότητας στην οποία αρέσκονται σήμερα ορισμένοι ηγέτες, αρχής γενομένης από τον μετρ του είδους (μέχρι σήμερα) Βλαντιμίρ Πούτιν».

Ο Πούτιν έχει φωτογραφηθεί στο παρελθόν να ψαρεύει, να πυροβολεί και να ιππεύει ημίγυμνος, να παίζει χόκεϊ επί πάγου, να νικά τους αντιπάλους του στο τζούντο και να κάνει βόλτες με τανκς και υποβρύχια.

Στο παρελθόν, ο Γάλλος πρόεδρος είχε ποζάρει με ανοιχτό πουκάμισο, χαλαρά γερμένος στο δερμάτινο καναπέ και γελώντας στο φωτογραφικό φακό. Λόγω του δασύτριχου στήθους του, αλλά και της πόζας, οι χρήστες των social media συνέκριναν τον Μακρόν με Σον Κόνερι, Μπαρτ Ρέινολντς, αλλά και τον Ρότζερ Φέντερερ - που έχουν απαθανατιστεί στο παρελθόν γυμνόστηθοι.

Πηγή: lifo.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση