Το έργο της Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη πρόκειται να ολοκληρωθεί μετά από 144 χρόνια!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 11:45 Το έργο της Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη πρόκειται να ολοκληρωθεί μετά από 144 χρόνια!

Μετά από 144 χρόνια από την τοποθέτηση της πρώτης πέτρας, η Σαγράδα Φαμίλια της Βαρκελώνης θα ολοκληρωθεί τελικά το 2026.

Το παλαιότερο κατασκευαστικό έργο στον κόσμο έχει επιτέλους ημερομηνία λήξης, οπότε καλύτερα να αρχίσετε να κλείνετε τα εισιτήριά σας για τη Βαρκελώνη. Η κατασκευή της Basilica de la Sagrada Familia στη Βαρκελώνη της Ισπανίας έχει καθυστερήσει λίγο...

Στην πραγματικότητα, η κατασκευή της εκκλησίας ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου 1882. Έτσι, 144 χρόνια αργότερα, ο κόσμος μπορεί να απολαύσει και να επισκεφθεί το τουριστικό αξιοθέατο σε όλο του το μεγαλείο.

Ο πρόεδρος του οργανισμού που έχει αναλάβει την ολοκλήρωση του αριστουργήματος ανακοίνωσε την ημερομηνία ολοκλήρωσης την περασμένη Τετάρτη. Βέβαια, σε όλο αυτό υπάρχει και μια παγίδα...

Οι πραγματικές εργασίες για τα γλυπτά και τις διακοσμητικές λεπτομέρειες δεν θα έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Αλλά εξακολουθεί να είναι ένα τεράστιο ορόσημο για ένα κτίριο το οποίο έχει σταματήσει πολλές φορές και έχει σχεδόν σταματήσει η πρόοδος κατά τη διάρκεια πολλών γενεών.

Η ιστοσελίδα του αξιοθέατου παραδέχεται ότι η πρόοδος ήταν αργή, αλλά το 2026, οι υπεύθυνοι ελπίζουν ότι το κτίριο θα έχει τουλάχιστον ολοκληρωθεί.

Η χρονιά αυτή θα συμπέσει επίσης με την επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατο του Γκαουντί.

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση