Τουρκία: Δυστύχημα σε τελεφερίκ – Ένας νεκρός και 7 τραυματίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Απριλίου 2024 11:53 Τουρκία: Δυστύχημα σε τελεφερίκ – Ένας νεκρός και 7 τραυματίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 7 τραυματίστηκαν όταν ένας πυλώνας που στηρίζει τελεφερίκ κατέρρευσε ξαφνικά έξω από το τουριστικό θέρετρο της Τουρκίας της Αττάλειας, δήλωσαν οι αρχές την Παρασκευή.

Ο νεκρός ταυτοποιήθηκε ως ένας 54χρονος Τούρκος, ενώ σύμφωνα με τις αρχές 6 Τούρκοι πολίτες και ένας υπήκοος Κιργιζίας τραυματίστηκαν.

Τα οκτώ άτομα που βρίσκονταν μέσα καμπίνα έπεσαν σε βραχώδη περιοχή ύστερα από πτώση ενός συνδετικού στύλου «για αδιευκρίνιστο λόγο», ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των τραυματιών στο δυστύχημα στο τελεφερίκ Tunektepe περίπου στις 6 το απόγευμα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Anadolu. Εικόνες σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν την καμπίνα να ταλαντεύεται από ξεκολλημένα καλώδια στην πλαγιά του βραχώδους βουνού καθώς οι γιατροί φρόντιζαν τους τραυματίες.

Ελικόπτερα κλήθηκαν να διασώσουν 184 άτομα που έμειναν εγκλωβισμένα στις καμπίνες του συστήματος τελεφερίκ, δήλωσε ο δήμαρχος της Αττάλειας Muhittin Böcek σε δήλωση.

«Οι εξειδικευμένες ομάδες μας είναι εδώ. Αν θέλει ο Θεός, θα τους σώσουμε όλους σε σύντομο χρονικό διάστημα», είπε ο Böcek. Ο θάνατος και οι τραυματισμοί συνέβησαν όταν μία από τις καμπίνες του συστήματος τελεφερίκ στο Sarisu-Tunektepe έπεσε σε βραχώδη περιοχή καθώς κατέρρευσε ο πυλώνας, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Ali Yerlikaya.

Πηγή: enikos.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση