Τέσσερα εκατομμύρια πουλιά βομβάρδισαν την Ρώμη με...κουτσουλιές

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2016 11:56 Τέσσερα εκατομμύρια πουλιά βομβάρδισαν την Ρώμη με...κουτσουλιές

Οι Ρωμαίοι δεν πίστευαν στα μάτια τους! Είδαν το κέντρο της πόλης τους να γεμίζει φύλλα και περιττώματα από...πτηνά. Στην πόλη επιτέθηκαν 4 εκατομμύρια εισβολείς.

Οι Ρωμαίοι δεν πίστευαν στα μάτια τους! Είδαν το κέντρο της πόλης τους να γεμίζει φύλλα και περιττώματα από...πτηνά. Στην πόλη επιτέθηκαν  4 εκατομμύρια εισβολείς

Οι κεντρικοί δρόμοι, οι παράδρομοι και τα πεζοδρόμια γέμισαν με κουτσoυλιές και φύλλα δημιουργώντας ένα  ιδιαίτερα ολισθηρό περιβάλλον, επικίνδυνο για ατυχήματα.

Στην πόλη έφτασαν παραπάνω από 4 εκατομμύρια αποδημητικά πτηνά και οι αρχές αναγκάστηκαν να κλείσουν πολλούς δρόμους για να καθαριστούν με άμμο και προσπάθησαν να αποτρέψουν τα πτηνά βάζοντας στα μεγάφωνα της πόλης ήχους αρπακτικών  σε κίνδυνο.  Έβαλαν και πέντε γεράκια από το Τέξας να τα κυνηγήσουν.

Τα πτηνά που επιτέθηκαν στη Ρώμη ονομάζονται ψαρόνια, είναι αποδημητικά πουλιά, γνωστά στην Ελλάδα ως μαυροπούλια και φτάνουν στη νότια Ευρώπη τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. 

Συνήθως στη Ρώμη φτάνουν περίπου 1 εκατομμύριο ψαρόνια.  Φέτος όμως η αύξησή τους οφείλεται, πέρα από περιβαλλοντικούς παράγοντες και στη μείωση του δημοτικού προϋπολογισμού.

Αυτό το διάστημα, η πρωτεύουσα της Ιταλίας έχει γίνει διαβόητη για το φαινόμενο DeGrado. Συσσωρεύεται σταδιακά στουςδρόμους της πόλης ένα μείγμα από σκουπίδια και γκράφιτι, αποτέλεσμα της δημόσιας αδιαφορίας και της ανικανότητας των αρχών να θέσουν όρους καθαριότητας.

 

 

 

 

 

 

 

 


thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση