Αμερικανικά ΜΜΕ: Εμπαιγμός στην ανθρώπινη ζωή τα 55 εκατ. δολάρια για την Έριν Άντριους

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 20:11 Αμερικανικά ΜΜΕ: Εμπαιγμός στην ανθρώπινη ζωή τα 55 εκατ. δολάρια για την Έριν Άντριους

Η υπόθεση της αθλητικής ρεπόρτερ του ESPN απασχόλησε εκτενώς τα μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ, καθώς εκδικαζόταν η αγωγή της, ύψους 75 εκατ. δολαρίων εναντίον του Marriott Hotel στο Νάσβιλ και του stalker που την βιντεοσκόπησε γυμνή - Την Δευτέρα το δικαστήριο αποφάσισε να αποζημιωθεί η Άντριους με το ποσόν των 55 εκατ. δολαρίων - Τι γίνεται όμως, όταν σε περιπτώσεις απώλειας μιας ζωής η αποζημίωση είναι πολύ μικρότερη;

Η Έριν Άντριους έκλαψε με αναφιλητά μπροστά στον δικαστή και στους ενόρκους όσες ημέρες κατέθετε σε δικαστήριο του Τενεσί την απίστευτη ιστορία της. Η αθλητική ρεπόρτερ του ESPN το 2008 γνώριζε την μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα της και ο 46χρονος τότε ασφαλιστής Μάικλ Ντέιβιντ Μπάρετ κατέστρωσε το σχέδιό του για να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα.

Ακολούθησε, κατά ομολογία του, την Άντριους σε τρία ταξίδια της, φρόντιζε να καταλύει στο ίδιο ξενοδοχείο και, μάλιστα, σε διπλανό δωμάτιο και αφού έκανε μια τρύπα στην πόρτα του δωματίου της ανυποψίαστης ρεπόρτερ, την κατέγραφε σε βίντεο με το κινητό του γυμνή. Ο stalker επεδίωξε να πουλήσει το επίμαχο βίντεο στην ιστοσελίδα των celebrities TMZ και όταν πήρε αρνητική απάντηση ανέβασε το επίμαχο βίντεο στο διαδίκτυο.

Ο «εφιάλτης» της ρεπόρτερ άρχισε και δεν είχε τέλος... Η Έριν Άντριους κατέθεσε αγωγή ύψους 75 εκατ. δολαρίων εναντίον του ξενοδοχείου Marriott Hotel στο Νάσβιλ και εναντίον του ανθρώπου που μετέτρεψε την ζωή της σε «κόλαση».

Την Δευτέρα εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου, μετά από περίπου μία εβδομάδα καταθέσεων από τους μάρτυρες όλων των πλευρών. Το δικαστήριο με την σύμφωνη γνώμη των ενόρκων αποφάσισε να αποζημιωθεί η Έριν Άντριους με το κολοσσιαίο ποσόν των 55 εκατ. δολαρίων. Και εδώ είναι που αρχίζει ο αντίλογος.

Ο δημοσιογράφος Gersh Kuntzman από την New York Daily News, με σεβασμό στην απόφαση του δικαστηρίου, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, χαρακτηρίζει την απόφαση εμπαιγμό στον ανθρώπινο πόνο και στην ανθρώπινη ζωή, καθώς σε περιπτώσεις δικαστικών αποφάσεων αποζημίωσης για απώλεια ανθρώπινης ζωής, το χρηματικό ποσόν είναι κατά πολύ μικρότερο από τα 55 εκατ. δολάρια που δόθηκαν στην Άντριους.

Η Έριν Άντριους μπορεί να έκλαψε και να ταλαιπωρήθηκε, αλλά είναι ακόμα εδώ ζωντανή να συνεχίσει την ζωή της μετά την περιπέτεια που έζησε, μπορεί να εξακολουθεί να είναι συμπαρουσιάστρια στο Dancing with the stars, εκεί όπου εργάστηκε όταν έφυγε από το ESPN, υποστήριξε ο Αμερικανός δημοσιογράφος.

Και, προς επίταση των όσων ισχυρίζεται, ανέφερε στο σχετικό δημοσίευμα τρεις κραυγαλέες περιπτώσεις, όπου πολίτες έχασαν την ζωή τους και οι συγγενείς τους αποζημιώθηκαν με πολύ μικρότερα ποσά από όσα πήρε η Έριν Άντριους.

Στην περίπτωση του 43χρονου Eric Garner που σκότωσε αστυνομικός σε δρόμο της Νέας Υόρκης, το δικαστήριο αποφάσισε ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία και έδωσε στην οικογένεια το ποσόν των 5,9 εκατ. δολαρίων. Επίσης, στην υπόθεση του 25χρονου Αφροαμερικανού Freddie Gray από την Βαλτιμόρη. που μετά από την καταδίωξή του από αστυνομικούς βρέθηκε νεκρός μέσα σε φορτηγάκι της αστυνομίας, η οικογένεια του θύματος έλαβε το ποσόν των 6,4 εκατ. δολαρίων. Όταν δε η αστυνομία του Κλίβελαντ πυροβόλησε και σκότωσε τον 12χρονο Tamir Rice η μητέρα του θύματος κλήθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό του ασθενοφόρου που μετέφερε τον γιο της!

Στην πρόσφατη καταγγελία, όταν μια γυναίκα πέθανε από καρκίνο, αφού χρησιμοποιούσε κάθε μέρα ταλκ γνωστής εταιρείας παιδικών καλλυντικών, το δικαστήριο αποζημίωσε την οικογένεια με 72 εκατ. δολάρια, αλλά εδώ πρόκειται για θάνατο, γράφει ο Kuntzman. Ο δημοσιογράφος ξεκαθαρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν εννοεί ότι η Έριν Άντριους δεν θα έπρεπε να αποζημιωθεί δικαστικά, αλλά κάνει την σύγκριση με την απώλεια της ανθρώπινης ζωής  και παρόλο που κατανοεί ότι στην Αμερική όλα μπορεί να συμβούν, επισημαίνει ότι θα έπρεπε να αξιολογούμε καλύτερα την ανθρώπινη ζωή και να μην την συγχέουμε με την ντροπή και την αμηχανία που σίγουρα ένιωσε η Άντριους.

ProtoThema

Προσαρμοσμένη αναζήτηση