Σκότωσε ζευγάρι σε τροχαίο και προσπάθησε να το φορτώσει στον κολλητό του

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 29 Μαΐου 2016 11:43 Σκότωσε ζευγάρι σε τροχαίο και προσπάθησε να το φορτώσει στον κολλητό του
Ήταν τον περασμένο Αύγουστο πουο Ryan Morrish χτύπησε με το αυτοκίνητό του τον Calvin Trevena και την Ann Varran ενώ γυρνούσε από ένα καρναβάλι. Τους χτύπησε με τέτοια δύναμη που τους εκτόξευσε περισσότερα από 45 μέτρα μακριά.

Αντί να καλέσει ασθενοφόρο, προτίμησε να ξεφορτωθεί το αυτοκίνητό του και να φορτώσει το έγκλημα στον κολλητό του Rupert Thompson. Έστειλε μηνύματα σε πολλούς φίλους του ρωτώντας τους αν κάποιος ήξερε που βρισκόταν το αυτοκίνητό του επειδή ανακάλυψε ότι έλειπε και είχε φρικάρει.

Η αστυνομία τον εντόπισε 3 ώρες αργότερα και του έκανε τεστ αναπνοής και υπολόγισαν πως τη στιγμή του τροχαίου πρέπει να είχε 58 mg αλκοόλ ανά 100 ml στο αίμα του και πως οδηγούσε με 60 μίλια την ώρα ενώ το επιτρεπτό όριο ήταν 35. Είπε πολλά ψέμματα στις αρχές κατά την ανάκρισή του και προσπάθησε να τους πείσει πως ο φίλος του είχε κλέψει το αυτοκίνητό του.

"Μέσα στον πανικό σου έφτιαξες μια φανταστική ιστορία. Προσπάθησες πολύ σκληρά να μην υποστείς τις συνέπειες των πράξεών σου. Ξεκίνησες να λες συστηματικά το ένα ψέμα μετά το άλλο στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, την οικογένειά σου, τους φίλους σου και τις αρχές. Η υπόθεση αποδεικνύει πως το να ασχολείσαι με το τηλέφωνό σου ενώ οδηγείς μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες. Τους άφησες να πεθάνουν στην άσφαλτο. Αυτό θα μείνει στη συνείδησή σου για το υπόλοιπο της ζωής σου", σχολίασε ο δικαστής απευθυνόμενος στον δράστη.

Ο νεαρός καταδικάστηκε σε 3ετή φυλάκιση, ενώ του απαγορεύτηκε η οδήγηση για 6 χρόνια. Ο κολλητός του μίλησε για την τρομακτική εμπειρία που έζησε μετά την καταδίκη του. "Δεν ήμουν κοντά στο αυτοκίνητο. Με ανέκριναν για 22 περίπου ώρες. Όλοι ήξεραν ότι είμαι φίλος με τον Ryan και ο όλοι υπέθεταν ότι με κάποιο τρόπο έχω εμπλακεί. Ήμασταν καλύτεροι φίλοι μέχρι εκείνη τη στιγμή".

Πηγή: Dailymail, newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση