Μυστήριο με την εξαφάνιση Κινέζου μεγιστάνα - Η περιουσία του αγγίζει τα 6 δισ. δολάρια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 09:21 Μυστήριο με την εξαφάνιση Κινέζου μεγιστάνα - Η περιουσία του αγγίζει τα 6 δισ. δολάρια

Πυκνό μυστήριο καλύπτει την τύχη του δισεκατομμυριούχου Κινέζου επιχειρηματία, ο οποίος χαρακτηρίζεται «ο βασιλιάς των κεφαλαίων» και φέρεται ότι εξαφανίστηκε.

Ωστόσο, η υπόθεση περιπλέκεται, καθώς ο ίδιος, φέρεται, μέσω καταχώρισης σε εφημερίδα, να δηλώνει ότι δεν έχει πέσει θύμα απαγωγής των κινεζικών Αρχών, αλλά νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του εξωτερικού, όπου υποβάλλεται σε κάποια θεραπεία, την οποία δεν διευκρινίζει.

Ο Ξιάο Γιανχούα, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της «South China Morning Post» του Χονγκ Κονγκ, που επικαλείται πηγή από το στενό περιβάλλον του μεγιστάνα, ο οποίος έχει επίσης και την καναδική υπηκοότητα, βρίσκεται στην ενδοχώρα της Κίνας. Κινεζικά ειδησεογραφικά μέσα, με έδρα τις ΗΠΑ, ανέφεραν ότι αξιωματικοί της κινεζικής αστυνομίας, συνόδευσαν τον Ξιάο την περασμένη Παρασκευή, από τη σουίτα του στο πολυτελές ξενοδοχείο «Four Seasons» σε άγνωστο προορισμό.

Ο Ξιάο έχει περιουσία που υπολογίζεται γύρω στα 6.000.000.000 δολάρια, γεγονός που καθιστά τον 46χρονο, τον 32ο πιο πλούσιο άνθρωπο της Κίνας, σύμφωνα με το Hurun Report, την κινεζική «λίστα Forbes».


enikos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση