Ρέγκλινγκ: Προετοιμασία για το… χρέος και μήνυμα στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 10:21 Ρέγκλινγκ: Προετοιμασία για το… χρέος και μήνυμα στην Ελλάδα

Ο Κλάουν Ρέγκλινγκ άνοιξε ξανά παράθυρο για την ελάφρυνση χρέους. Δήλωσε ότι ο ESM έχει ήδη ξεκινήσει την τεχνική προετοιμασία ενόψει της λήξης του προγράμματος. Και πως αν η Ελλάδα συνεχίσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και η βιωσιμότητα το απαιτήσει, θα έρθει και η ελάφρυνση.

Ρέγκλινγκ: Ξεκινήσαμε

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας δήλωσε, από το Τόκιο όπου βρίσκεται, ότι έχει ήδη αρχίσει το τεχνικό έργο. Αυτό θα προσδιορίσει εάν θα απαιτηθεί ελάφρυνση του ελληνικού κρατικού χρέους, αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στήριξης τον Αύγουστο.

Ωστόσο, ο Ρέγκλινγκ επισήμανε ότι δεν θα ζητηθεί από τον ιδιωτικό τομέα να δεχθεί ένα κούρεμα, δηλαδή απομείωση της ονομαστικής αξίας του ελληνικού κρατικού χρέους.

«Το τεχνικό έργο έχει αρχίσει, ώστε να είμαστε έτοιμοι ως το καλοκαίρι όταν θα τερματιστεί το πρόγραμμα» διευκρίνισε ο Ρέγκλινγκ σε δημοσιογράφους, λίγη ώρα μετά την ομιλία του σε εκδήλωση σε εκδήλωση στο Τόκιο.

Ελάφρυνση χρέους υπό προϋποθέσεις

«Εάν, για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους απαιτείται περαιτέρω ελάφρυνσή του, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε αυτή, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεών της», είπε ο Ρέγκλινγκ επίσης.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ εξέφρασε εξάλλου αισιοδοξία για την πορεία της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι μπόρεσε να βγει στις αγορές και να διαθέσει αξιόγραφα πριν καν βγει από το πρόγραμμα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση