Η απίστευτη ζωή του Πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015 22:01 Η απίστευτη ζωή του Πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας

Εχει αμύθητη περιουσία 22.6 δισ. δολαρίων, κατασκευάζει τον μεγαλύτερο ουρανοξύστη στον κόσμο, κοιμάται μόνο 4 ώρες την ημέρα και έχει δικούς του γελωτοποιούς!

Τα τελευταία δύο χρόνια, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, ο πρίγκιπας Alwaleed bin Talal της Σαουδικής Αραβίας, είχε εμπλακεί σε μια διαμάχη με το Forbes για την καθαρή αξία της περιουσίας του, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι το Forbes είχε υποτιμήσει την περιουσία του κατά σχεδόν 9.600.000.000 δολάρια.

Την περασμένη Δευτέρα, ο δυσαρεστημένος δισεκατομμυριούχος και ο όμιλος Forbes Media ανακοίνωσε ότι το θέμα διευθετήθηκε σε μια "αμοιβαία αποδεκτή άποψη" όπως ανέφερε το Reuters.

Σήμερα, το περιοδικό Forbes κατατάσσει τον Alwaleed ως τον 34ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, με περιουσία 22.6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Bloomberg τον κατατάσσει ως τον 20ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, με περιουσία 30.6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οπως και να' χει, ο Alwaleed εξακολουθεί να είναι εξωφρενικά πλούσιος με δικές του επιχειρήσεις, ακίνητα, μερίδια σε αραβικές εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης, επενδύσεις σε δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων του Twitter και του κινεζικού γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου του JD.com.

Ο παππούς του από την πλευρά της μαμάς του ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός του Λιβάνου και από την πλευρά του μπαμπά του, ο Βασιλιάς Abdulaziz, δημιούργησε τη Σαουδική Αραβία.

Σπούδασε σε κολέγιο της Καλιφόρνια

Σπούδασε στο Menlo College στο Atherton της Καλιφόρνια όπου απέκτησε την δυτική αντίληψη του κόσμου.

Τελειώνοντας τις σπουδές του, πήρε δώρο από τον πατέρα του το ποσό των 30.000 δολαρίων, και με δάνειο 300.000 δολαρίων έκανε το πρώτο βήμα που τελικά τον οδήγησε στην αμύθητη περιουσία του. Το 1991 επένδυσε σε μια μικρή εταιρεία με την επωνυμία Citicorp.

Ηταν 36 ετών και αυτή η κίνηση του εξασφάλισε 800 εκατομμύρια. Μέχρι το 2005 είχε περιουσία 10 δισεκατομμυρίων.

Εχει 4 γάμους και 4 διαζύγια

Η τελευταία σύζυγός του ήταν η πανέμορφη πριγκίπισσα Ameera Al-Taweel, αλλά ο ίδιος αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι έχουν χωρίσει.

Διαθέτει συλλογή κοσμημάτων αξίας 700 εκ. δολαρίων!

Μέσα στην αμύθητη περιουσία του συμπεριλαμβάνονται κοσμήματα αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων! Αυτό αναφέρει δημοσιογράφος του Forbes που τον επισκέφθηκε το 2009. Τότε, ο ίδιος φέρεται να αποκάλυψε μέρος της εντυπωσιακής συλλογής κοσμημάτων, που ισχυρίστηκε ότι είναι αφόρετα. Το πιο εντυπωσιακό είναι ένα περιδέραιο με διαμάντια και σμαράγδια και με αντίστοιχο δαχτυλίδι αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων!

Κοιμάται μόνο 4 ώρες το βράδυ!

Ο πρίγκιπας ακολουθεί ένα περίεργο χρονοδιάγραμμα ύπνου: πηγαίνει για ύπνο στις 4 ή 5 τα ξημερώματα και ξυπνά τις 9 το πρωί.

Τρώει μόνο ένα μεγάλο γεύμα την ημέρα στις 20:00, σύμφωνα με το Forbes.

Είναι υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών

Ο πρίγκιπας υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι οι μισοί από τους υπαλλήλους της εταιρείας του Kingdom Holding Company είναι γυναίκες.

«Ειλικρινά πάντα δίνω έμφαση στα προσόντα ανεξαρτήτως του φύλου» έχει δηλώσει σε εφημερίδα.

«Προσπαθώ να είμαι δίκαιος με τις γυναίκες, επειδή τα δικαιώματά τους εξακολουθούν να μην αναγνωρίζονται πλήρως στη χώρα μας» προσθέτει.
Ωστόσο, κάποιοι τον κατηγορούν ότι τα κάνει όλα για τη δημοσιότητα.

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε η είδηση ότι η γυναίκα πιλότος που έχει στο προσωπικό του, δεν έχει πετάξει σχεδόν ποτέ κανένα αεροσκάφος του και όταν την προσέλαβε ο Alwaleed είπε στο προσωπικό της πολιτικής αεροπορίας ότι δεν θα πετούσε ποτέ.

Εχει ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη

Ο δισεκατομμυριούχος κατέχει μερίδιο 25% στο Plaza Hotel στη Νέα Υόρκη, ενώ δημοσιεύματα τον θέλουν να έχει αγοράσει και το υπόλοιπό του από τον σημερινό ιδιοκτήτη του.

Ο πρίγκιπας έχει επίσης το Savoy Hotel στο Λονδίνο και έχει ένα μερίδιο στο Four Seasons.

Κατασκευάζει τον υψηλότερο ουρανοξύστη στον πλανήτη!

Ο εξωφρενικά πλούσιος πρίγκιπας βρίσκεται πίσω από την κατασκευή του Kingdom Tower, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2008 και θα είναι το ψηλότερο κτήριο στον κόσμο.

Το ύψος του ουρανοξύστη θα ξεπεράσει τα 1.000 μέτρα, περνώντας κατά 200 μέτρα περίπου το σημερινό ψηλότερο κτίριο του κόσμου, το Burj Khalifa στο Ντουμπάι, το οποίο σχεδιάστηκε από τον ίδιο αρχιτέκτονα.

Ετοιμάζει το 3ο μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο με κόστος 500 εκ. δολάρια

Η παλιά του θαλαμηγός έπαιξε την ταινία του Bond "Never Say Never Again". Το σκάφος έχει ντίσκο, σινεμά, ελικοδρόμιο, πισίνα, δωμάτια για καλεσμένους και πολλά άλλα.

Αλλά Alwaleed φέρεται να έχει ήδη παραγγείλει ένα νέο σκάφος σε διπλάσιο μήκος από το προηγούμενο που θα φτάνει τα 170 μέτρα, το οποίο θα είναι το τρίτο μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο. Οσο για το κόστος του, φέρεται ότι θα κοστίσει 500 εκατομμύρια δολάρια!

Εχει πολλά ακριβά αυτοκίνητα, πάρα πολλά!

Η συλλογή του περιλαμβάνει μια Rolls Royce Phantom, η οποία έχει λιανική τιμή 500.000 δολάρια, μια Μercedes Benz SL 600 αξίας 48 εκατομμυρίων δολαρίων η οποία έχει διαμάντια και πολλές Lamborghini και Ferrari.

Αγόρασε (και στη συνέχεια πούλησε) ένα Airbus 380

Το αεροπλάνο φέρεται να είχε τρεις ορόφους, χαμάμ, «αίθουσα συναυλιών» με καθίσματα για 10 άτομα, μια αίθουσα συσκέψεων, και γκαράζ για τη Rolls Royce του! Το αεροσκάφος κόστιζε περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ο Alwaleed πούλησε πρόσφατα το αεροπλάνο σε ιδιώτη για ένα αξιοσέβαστο ποσό, για να ρίξει τα χρήματα στις επενδύσεις του στη Σαουδική Αραβία και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Εχει ακόμα ένα Boeing 747

Εξακολουθεί να έχει ένα Boeing 747 αξίας 220 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο διαθέτει ένα θρόνο για τον ίδιο, δύο υπνοδωμάτια και ένα 14θέσιο τραπέζι φαγητού με 11 αεροσυνοδούς από όλο τον κόσμο.

Ζει σε ένα παλάτι 420 δωματίων στο Ριάντ

Το παλάτι του Alwaleed είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας μάρμαρο και είναι γεμάτο από μεγάλα πορτρέτα και φωτογραφίες του εαυτού του, σύμφωνα με το Forbes.

Εχει δύο εσωτερικές πισίνες και ένα ανοιχτό γήπεδο τένις, τεράστιο αγρόκτημα - θέρετρο στα περίχωρα της πόλης.

Εχει φάρμα 120 στρεμμάτων

Η φάρμα φέρεται να έχει πάνω από 120 στρέμματα και μέσα της έχει δημιουργήσει μια μικροσκοπική έκδοση του Grand Canyon, έναν μίνι-ζωολογικό κήπο, στάβλους αλόγων, και πέντε τεχνητές λίμνες.

Εχει προσλάβει γελωτοποιούς!

Ανθρωποι από τις επιχειρήσεις του αναφέρουν ότι έχει δική του ομάδα «γελωτοποιών», δηλαδή χορευτές, ομάδα γέλιου και νάνους.

Δίνει πολλά χρήματα σε φιλανθρωπίες

Ο Alwaleed κάνει δωρεές στους σε πάσχοντες και σε πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα και έχει δημιουργήσει δικό του ίδρυμα το «Alwaleed Bin Talal Foundation».

Εχει δώσει χρήματα σε πληγέντες από τον σεισμό στον Ινδικό Ωκεανό και το τσουνάμι, καθώς και σε πανεπιστήμια όπως το Χάρβαρντ και το Cambridge.

 

πηγή:thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση