Αντιδράσεις για τη νέα Μις Ιαπωνία - Για πρώτη φορά δεν είναι γηγενής και κατάγεται από την Ουκρανία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024 12:25 Αντιδράσεις για τη νέα Μις Ιαπωνία - Για πρώτη φορά δεν είναι γηγενής και κατάγεται από την Ουκρανία

Μετακόμισε στην Ιαπωνία με τη μητέρα της σε ηλικία 5 ετών - Είναι η πρώτη πολιτογραφημένη πολίτης που κερδίζει στον διαγωνισμό ομορφιάς

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η νέα Μις Ιαπωνία, Καρολίνα Σιίνο με πολλούς να αντιδρούν για τον τίτλο που πήρε.

Η 26χρονη που κατέκτησε την πρωτιά στα καλλιστεία που πραγματοποιήθηκαν στο Τόκιο, δεν έχει στην πραγματικότητα καμία σχέση με την χώρα. Μπορεί μετά τη νίκη της να είπε στους δημοσιογράφους σε άψογα Ιαπωνικά πως η βραδιά «ήταν σαν όνειρο» για εκείνη, όμως η Καρολίνα Σιίνο έχει καταγωγή από την Ουκρανία.

Γεννήθηκε το 1998, ενώ μετακόμισε στην Ιαπωνία σε ηλικία 5 ετών. Μεγάλωσε στη Ναγκόγκα. Οι γονείς της χώρισαν, ενώ η Ουκρανή μητέρα της ξαναπαντρεύτηκε έναν Ιάπωνα.

Ήταν η πρώτη πολιτογραφημένη Ιάπωνας πολίτης που κερδίζει στον διαγωνισμό ομορφιάς. Αυτό δίχασε πολλούς, με άλλους να αναφέρουν ότι «δεν μοιάζει καθόλου σε μια τυπική Μις Ιαπωνία», αφού ούτε τα χαρακτηριστικά της παραπέμπουν σε μια γυναίκα με καταγωγή από εκεί.

miss_japan

Οι αναρτήσεις στο Twitter διαδέχθηκαν η μία την άλλη, με κάποιους να αναφέρουν: «Αν ήταν μισή Γιαπωνέζα, σίγουρα δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Αλλά είναι 0% Γιαπωνέζα και δεν έχει καν γεννηθεί στην Ιαπωνία», «όταν ένα άτομο με ευρωπαϊκή εμφάνιση αποκαλείται η πιο όμορφη Γιαπωνέζα στέλνει λάθος μηνύματα στους Ιάπωνες».

μι9στισα

Η Καρολίνα Σιίνο μετά τη νίκη της, μίλησε στους δημοσιογράφους και εξήγησε αρχικά, πόσα προβλήματα αντιμετώπισε για να μπορέσει να γίνει αποδεκτή σαν Ιαπωνέζα.

«Τη στιγμή που φώναξαν το όνομά μου, δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω. Βρέθηκα αντιμέτωπη με πολλά εμπόδια. Συχνά με εμπόδιζαν να γίνω αποδεκτή σαν Ιαπωνέζα, για αυτό είμαι γεμάτη ευγνωμοσύνη που αναγνωρίστηκα ως μία από εσάς σε αυτόν τον διαγωνισμό. Στόχος μου είναι να δημιουργήσω μια κοινωνία, όπου οι άνθρωποι δεν θα κρίνονται από την εμφάνισή τους, γεγονός που με οδήγησε να συμμετάσχω στον διαγωνισμό», είπε χαρακτηριστικά.

GEm0-iwWAAIeF16

Πρόσθεσε επιπλέον: «Ζω στην Ιαπωνία από τα πέντε μου χρόνια. Συνειδητοποίησα ότι μιλάω Ιαπωνικά και ζούσα ως Ιαπωνέζα, αλλά ήταν η πρώτη φορά που παρατήρησα πως η εμφάνισή μου ήταν διαφορετική κι αυτό συνέβη, λόγω των σχολίων των γύρω μου».
 

 

Ο διοργανωτής των καλλιστείων Miss Japan Gran Prix, Ai Wada δήλωσε για την στέψη της: «Μας έδωσε την ευκαιρία να επανεξετάσουμε τι είναι η ιαπωνική ομορφιά. Μετά το σημερινό αποτέλεσμα, υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο είμαι πεπεισμένος. Η ιαπωνική ομορφιά δεν υπάρχει στην εμφάνιση, ούτε στο αίμα, αλλά υπάρχει σταθερά στην καρδιά μας».

Πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση