Eurovision 2024: Σε ποιον ημιτελικό θα εμφανιστεί η Μαρίνα Σάττι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024 22:26 Eurovision 2024: Σε ποιον ημιτελικό θα εμφανιστεί η Μαρίνα Σάττι

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση των Ημιτελικών για την Eurovision. Σε ποιον θα εμφανιστεί η Ελλάδα και σε ποιον η Κύπρος. Δείτε αναλυτικά.

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης (30/01), στο Μάλμε της Σουηδίας, η κλήρωση των Ημιτελικών (semifinal allocation draw) για τον 68ο διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, με σκοπό την κατανομή των χωρών στις δύο ημιτελικές βραδιές.

Η Ελλάδα κληρώθηκε στον 2ο ημιτελικό (στο 1ο μισό) που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου. H Κύπρος θα εμφανιστεί στο 1ο μισό του 1ου ημιτελικού (7 Μαΐου). Αντίθετα, πέρσι οι δυο χώρες βρέθηκαν στον ίδιο ημιτελικό, όπως και το 2019.

Η ακριβής σειρά εμφάνισης θα προκύψει από τους παραγωγούς του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2024, με σκοπό το καλύτερο τηλεοπτικό αποτέλεσμα.

Eurovision 2024: Δείτε την κλήρωση των Ημιτελικών

Όπως μεταδίδει το Ogaegreece.com, εκτός από την κλήρωση των ημιτελικών, σήμερα έγινε και η τελετή παράδοσης – παραλαβής της διοργάνωσης από τους Βρετανούς περσινούς διοργανωτές προς τους Σουηδούς, το λεγόμενο Host City Insignia. Παρούσες στην εκδήλωση ήταν η δήμαρχος του Μάλμε, Katrin Stjernfeldt Jammeh και o δήμαρχος του Λίβερπουλ, Steve Rotheram.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Eurovision, η κλήρωση αναβαθμίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή με δικό της όνομα, “Eurovision Song Contest 2024 – The Draw”. Παρουσιάστριες ήταν οι Pernilla Månsson Colt, η οποία είχε την επίβλεψη της κλήρωσης των ημιτελικών της Eurovision 2013, πάλι στο Μάλμε, και Farah Abadi, ιρανο-σουηδικής καταγωγής – και οι δύο εμπειρότατες παρουσιάστριες του SVT.

Συνολικά, 37 χώρες θα λάβουν μέρος στη φετινή Eurovision. Οι 31 από αυτές θα διαγωνιστούν στους δύο ημιτελικούς με στόχο ένα από τα δέκα χρυσά εισιτήρια για τον τελικό που χαρίζει ο κάθε ημιτελικός. Οι BIG 5 χώρες έχουν ήδη εξασφαλίσει τη θέση τους στο Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου.

πηγή: news247.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση