Άγχος ταξιδίου: Η 1 λύση που θα κάνει το μυαλό σας να ηρεμήσει!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 15:40 Άγχος ταξιδίου: Η 1 λύση που θα κάνει το μυαλό σας να ηρεμήσει!

Είστε από εκείνους που πλημμυρίζουν από ενθουσιασμό, όταν αναζητούν ακτοπλοϊκά εισιτήρια Άγιος Ευστράτιος ή σας πιάνει το άγχος του ταξιδιού; Αυτό που για κάποιους είναι πηγή ενθουσιασμού για άλλους είναι αιτία ανυπέρβλητου άγχους. Ίσως είναι ο φόβος του αγνώστου. Όμως είναι δύσκολο να απολαύσει κανείς το ταξίδι, αν το μυαλό δεν μπορεί να ηρεμήσει.

Πως η ενσυνείδηση σας βοηθά να διαχειρίζεστε το άγχος ταξιδίου

Κι ενώ οι περισσότεροι βιώνουν τον ευχάριστο ενθουσιασμό τις ημέρες και τις εβδομάδες πριν το ταξίδι, αυτή είναι η περίοδος που συνήθως κάνει την εμφάνισή του το άγχος ταξιδίου. Στο διάστημα αυτό πολλές μεταβλητές έρχονται να ταράξουν τη σκέψη και την καλή μας διάθεση. Τι ώρα θα φτάσουμε στο λιμάνι; Θα βρούμε θέση στο κατάστρωμα; Πήρα μαζί όλα τα απαραίτητα; Κι αν ξεχάσω κάτι; Τι κάνω;

Τα ταξίδια είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ξεκινήσει κανείς τον διαλογισμό σε καθημερινή βάση. Αφενός βοηθά, όπως θα δούμε, στον περιορισμό του άγχους, αφετέρου στη διάρκεια των διακοπών είναι εξαιρετική ευκαιρία να εξασκηθεί κανείς στον διαλογισμό και να διατηρήσει αυτή τη συνήθεια.

Το να αφιερώσετε λίγα λεπτά στον εαυτό σας με σκοπό να αδειάσει το μυαλό σας είναι ο σίγουρος δρόμο για την ηρεμία. Μαθαίνετε να παρατηρείτε τις σκέψεις, αρνητικές και θετικές, τις αποδέχεστε και τις αφήνετε να φύγουν, χωρίς να προκαλούν άγχος ή ανησυχία. Έχοντας συνείδηση των σκέψεων και συνειρμών, που κάνουμε εκπαιδεύουμε τον εαυτό μας να διαχειρίζεται το άγχος ταξιδίου.

Διαλογιστείτε εν πλώ!

Θα φανταζόσασταν, όσο αναζητούσατε ακτοπλοϊκά εισιτήρια Καβάλα, ότι μπορεί να κάνατε διαλογισμό εν πλω; Κι όμως ο καθαρός αέρας, το ιώδιο και το απέραντο γαλάζιο του βορείου Αιγαίου είναι εξαιρετικές πηγές ηρεμίας.

Συνήθως το άγχος ταξιδίου πυροδοτείται από κάποια ιστορία ή παρελθοντικό γεγονός, του οποίου την προβολή κάνουμε στο τρέχον ταξίδι μας. Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι ο διαλογισμός που μας μαθαίνει, πως να μην επιτρέπουμε στο παρελθόν να ελέγχει το παρόν μας. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει σημαντική αλλαγή, στην οπτική με την οποία προσεγγίζουμε τα ταξίδια.

Το ακόμη καλύτερο με τον διαλογισμό είναι, ότι δε χρειάζεται να αφιερώσετε πολύ ώρα. Αρκεί να αφιερώσετε 10 λεπτά το πρωί, το βράδυ πριν τον ύπνο ή στη διάρκεια του μεσημεριανού για να μειώσετε την ανησυχία ως και κατά 31%.

Με τις σωστές πρακτικές ενσυνείδησης μπορείτε να κάνετε το άγχος να μοιάζει όχι σαν απροσπέλαστο εμπόδιο, αλλά μια διαχειρίσιμη δυσκολία. Έτσι αν οι σκέψεις που μας αγχώνουν εμφανιστούν, θα γνωρίζουμε πως να τις διαχειριστούμε.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση