Χριστίνα Μπόμπα: Οι γυμνές της πόζες και ο οχετός του διαδικτύου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 14:35 Χριστίνα Μπόμπα: Οι γυμνές της πόζες και ο οχετός του διαδικτύου Instagram/@chrismpo

Η Χριστίνα Μπόμπα δημοσίευσε φωτογραφίες στις οποίες ποζάρει γυμνή στη θάλασσα και οι “ηθικολόγοι του διαδικτύου” βρήκαν για άλλη μια φορά την ευκαιρία να εκφράσουν τον σεξισμό τους.

Μια σειρά από φωτογραφίες στις οποίες ποζάρει γυμνή στη θάλασσα δημοσίευσε η Χριστίνα Μπόμπα στα social media, με αρκετούς από τους χρήστες του διαδικτύου να σχολιάζουν αρνητικά τη δημοσίευσή της, εκφράζοντας μισογυνιστικές και πατριαρχικές αντιλήψεις.

Συγκεκριμένα, η γνωστή influencer και content creator ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ορισμένα καρέ από επαγγελματία φωτογράφο, στα οποία ξαπλώνει στην παραλία, αφήνοντας ακάλυπτη, κυρίως, την πλάτη της.

“Σήμερα πήγαμε στη θάλασσα να φωτογραφίσουμε μαγιό… αλλά τελικά τα βγάλαμε… γιατί μεταξύ των λήψεων μας έπιασε το δημιουργικό μας με τον @georgediamantis” έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής της η Χριστίνα Μπόμπα, η οποία μοιράζεται πολλές φωτογραφίες και βίντεο από την καθημερινότητά της.

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες έχουν μια καλλιτεχνική διάθεση και αποπνέουν ανεμελιά του καλοκαιριού, ενώ τα γυμνά σημεία του σώματός της, τα οποία αφήνει εκτεθειμένα, είναι ελάχιστα, Μάλιστα, ακόμη και μαγιό να φορούσε, πάλι θα φαίνονταν.

Σεξισμός και (εσωτερικευμένος) μισογυνισμός για το γυμνό σώμα

Τα γυμνά καρέ της Χριστίνας Μπόμπα, προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων κάτω από την ανάρτηση, με αρκετούς χρήστες να σχολιάζουν αρνητικά την απόφασή της να φωτογραφηθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, χαρακτηρίζοντας την πράξη της ανήθικη.

Τα περισσότερα επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι είναι μητέρα δύο παιδιών, λες και η ιδιότητα αυτή σου στερεί κάθε άλλο στοιχείο της προσωπικότητάς σου ή λες και απαγορεύεται να δείξεις το σώμα σου, γιατί είναι κακό. “Σεβασμός στα παιδιά σου”, “Λυπάμαι τα παιδιά σου” ήταν ορισμένα από τα σχόλια.

Δεν έλειψαν, επίσης, τα χυδαία σχόλια που έκανα λόγο για “ξεβράκωμα” και αυτά με τις άκρως πατριαρχικές αντιλήψεις, που αναφέρονταν στο ότι θα έπρεπε να ντρέπεται γιατί “είναι παντρεμένη γυναίκα” ή στο ότι αυτό το “ιδιωτικό περιεχόμενο” θα έπρεπε “να το δείχνει στον άντρα της”.

Άλλοι πάλι, αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι ο φωτογράφος την είδε γυμνή κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης.

Ζούμε στο 2024 και κάποιοι ακόμα δαιμονοποιούν το γυμνό σώμα, που στην συγκεκριμένη περίπτωση, μάλιστα, δεν παρουσιάστηκε καθόλου πρόστυχα. Τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις καλά κρατούν, παρά τις μάχες του φεμινιστικού κινήματος.

Το χειρότερο είναι πως αρκετά απ’ τα σχόλια αυτά γράφτηκαν από γυναίκες, με τον εσωτερικευμένο σεξισμό-μισογυνισμό να βρίσκει έδαφος, εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει αλληλο-υποστήριξη και κοινή διεκδίκηση του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση.

Σε ένα απ’ τα σχόλια, πάντως, η Χριστίνα Μπόμπα απάντησε αποστομωτικά: “Μήπως να απενοχοποιούσαμε λίγο το γυμνό και τις σεμνοτυφίες και να ασχολούμασταν περισσότερο με τα ταμπού και τις προκαταλήψεις;”.

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που η influencer βρέθηκε στο στόχαστρο των “ηθικολόγων του διαδικτύου”, αφού είχε σχολιαστεί αρνητικά και για ορισμένες (ντυμένες!) φωτογραφίες με ντεκολτέ, μόνο και μόνο επειδή είναι μητέρα.

Πηγή: news247.gr

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση