Η Φίνος Φίλμ τιμά την «κακιά» του ελληνικού κινηματογράφου, Τασσώ Καββαδία, δεκατρία χρόνια από τον θάνατό της

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023 14:31 Η Φίνος Φίλμ τιμά την «κακιά» του ελληνικού κινηματογράφου, Τασσώ Καββαδία, δεκατρία χρόνια από τον θάνατό της

Το πλούσιο βιογραφικό της αείμνηστης ηθοποιού.

Η Φίνος Φίλμ τιμά την «κακιά» του σινεμά μέσα από ένα βίντεο για τη ζωή της, τους γάμους και την αναγνώριση της σπουδαίας ηθοποιού. Σαν σήμερα, πριν από 13 χρόνια η Τασσώ Καββαδία φεύγει από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της πλούσια κινηματογραφική παρακαταθήκη.

Στη λεζάντα της ανάρτησης γράφει: Με φυσική ευγένεια και ξεχωριστή φυσιογνωμία, η Τασσώ Καββαδία δημιούργησε το δικό της προσωπικό στυλ, με το οποίο θα μείνει για πάντα στη συλλογική μνήμη. Η υψηλή υποκριτική της ικανότητα, η θεατρική της παιδεία και το καθηλωτικό της βλέμμα αποτέλεσαν το διαβατήριο για μία γεμάτη και δημιουργική καριέρα.

Σήμερα, δεκατρία χρόνια από το θάνατο της, τη θυμόμαστε μέσα από τις ταινίες «Όλγα Αγάπη μου», «Ιστορία μιας Ζωής», «Το Κλωτσοσκούφι», «Η Στεφανία», «Κοινωνία Ώρα Μηδέν», «Πολύ Αργά για Δάκρυα» και «Μια Τρελλή Τρελλή Σαραντάρα».

Τασσώ Καββαδία: Το πλούσιο βιογραφικό της

Η Αναστασία (Τασσώ) Καββαδία γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 1921 στην Πάτρα. Σπούδασε πιάνο στην Αθήνα, ζωγραφική και διακόσμηση στο Παρίσι, σκηνογραφία και ενδυματολογία κοντά στο Γιάννη Τσαρούχη και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης κοντά στον Κάρολο Κουν.

Την πρώτη της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη πραγματοποίησε το 1954, κρατώντας ένα δεύτερο ρόλο στην ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Κυριακάτικο Ξύπνημα», δίπλα στην Έλλη Λαμπέτη, τον Δημήτρη Χορν και τον Γιώργο Παππά. Ο Κακογιάννης τη συμπεριέλαβε και στην επόμενη ταινία του, τη «Στέλλα», ως τη στρυφνή αδελφή του Αλέκου Αλεξανδράκη. Κι έτσι ξεκίνησε μία μεγάλη καριέρα, που μπορεί να μην την έκανε ποτέ πρωταγωνίστρια, αλλά την έκανε ένα από τα μυθικά πρόσωπα του ελληνικού σινεμά.

Η Τασσώ Καββαδία καθιερώθηκε στο ρόλο της «κακιάς». Από το 1954 έως το 1969 εργάστηκε στο ραδιόφωνο και ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά, καλύπτοντας το ελεύθερο και καλλιτεχνικό ρεπορτάζ. Επίσης, ασχολήθηκε με λογοτεχνικές και άλλες μεταφράσεις.

Είχε κάνει δύο γάμους. Το 1942 με τον βιομήχανο Αντώνη Σαλαπάτα, με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά και στη συνέχεια τον συγγραφέα Βασίλη Καζαντζή. Η Τασσώ Καββαδία πέθανε στην Αθήνα στις 18 Δεκεμβρίου 2010, σε ηλικία 88 ετών, και κηδεύτηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση