Χρόνης Αηδονίδης: Τελευταίο αντίο με παραδοσιακές θρακιώτικες μελωδίες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023 19:12 Χρόνης Αηδονίδης: Τελευταίο αντίο με παραδοσιακές θρακιώτικες μελωδίες

Σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Βριλησσίων - Ποιοι καλλιτέχνες έδωσαν το παρών

Αγαπημένες παραδοσιακές μελωδίες από την πατρίδα του, τη Θράκη, συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, σήμερα στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Βριλησσίων Αττικής, τον σπουδαίο μουσικό, τραγουδιστή και δάσκαλο της ελληνικής μουσικής παράδοσης Χρόνη Αηδονίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα, σε ηλικία 95 ετών.

kideia_aidonidi_4

Καλλιτέχνες, άνθρωποι ντυμένοι με παραδοσιακές σχολές και μουσικοί με τα παραδοσιακά τους όργανα είπαν το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στη διάσωση, καταγραφή και διάδοση της πλούσιας μουσικής παράδοσης της Θράκης. Βαθιά συγκινημένοι όλοι υποκλίθηκαν για τελευταία φορά στον μεγάλο δάσκαλο.

kideia_aidonidi___4_

Ανάμεσά τους ο Γιώργος Νταλάρας, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Λάκης Χαλκιάς, μέλη μουσικών και χορευτικών παραδοσιακών συλλόγων από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και απλός κόσμος που τον αγάπησε μέσα από τις υπέροχες ερμηνείες του.

kideia_aidonidi___2_

Πηγη: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση