Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έμαθε από τα νέα «έξυπνα γυαλιά» της Meta πώς να κάνει πλεξούδα τα μαλλιά της κόρης του

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 17:26 Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έμαθε από τα νέα «έξυπνα γυαλιά» της Meta πώς να κάνει πλεξούδα τα μαλλιά της κόρης του

Κυκλοφορούν δύο εκδόσεις, στα 299 και 329 δολάρια

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram και δείχνει πώς έμαθε να κάνει πλεξούδα τα μαλλιά της κόρης του, χάρη στα νέα «έξυπνα γυαλιά» της Meta που ονομάζονται AI Ray-Bans και λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη.

Στο σύντομο κλιπ, ρωτάει «γεια σου Meta, πώς μπορώ να κάνω μια πλεξούδα;» και το AI αρχίζει να τον καθοδηγεί βήμα προς βήμα για να πλέξει τα μαλλιά της κόρης του. Στη συνέχεια, μέσω των γυαλιών τραβάει μια φωτογραφία την προσπάθεια του και τη στέλνει στη σύζυγό του.

«Επιτέλους έμαθα να κάνω πλεξούδες. Ευχαριστώ Meta AI», έγραψε στη λεζάντα του βίντεο, με το Business Insider να αναφέρει ότι η ανάρτηση αποτελεί προώθηση του προϊόντος που μόλις βγήκε στην αγορά.

Τα Ray-Bans ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά στα τέλη Σεπτεμβρίου στο Meta Connect του 2023 και μετά από λίγες μέρες κυκλοφόρησαν δύο εκδόσεις, το Meta Wayfair που κοστίζει 299 δολάρια και το Meta Headliner με τιμή 329 δολαρίων.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Οι δυνατότητες και οι κίνδυνοι

Είναι τα πρώτα έξυπνα γυαλιά της Meta και μπορούν να ηχογραφήσουν, να τραβήξουν βίντεο, αλλά και να στείλουν φωτογραφίες ή να κάνουν ζωντανές μεταδόσεις σε Instagram και Facebook. Παράλληλα, μπορούν να δεχτούν χρηστικές ερωτήσεις και να δώσουν απαντήσεις στα διάφορα ερωτήματα.

Ωστόσο, ειδικοί έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τυχόν παραβίαση της ιδιωτικότητας, καθώς κάποιος μπορεί να βιντεοσκοπήσει, ηχογραφήσει ή φωτογραφήσει άλλο άτομο, χωρίς την συγκατάθεση του.

Η Meta υποστηρίζει ότι τα γυαλιά εκπέμπουν λάμψη κάθε φορά που χρησιμοποιείται μια από τις παραπάνω λειτουργίες, όμως σε δοκιμές φάνηκε ότι παραβιάζονται εύκολα μερικές από αυτές τις δικλείδες ασφαλείας.

Πλέον, τα Ray-Bans έρχονται να προστεθούν στις σειρές «έξυπνων γυαλιών» που έχουν κυκλοφορήσει διάφορες εταιρείες, όπως η Amazon, η Google και το Snapchat, υποστηρίζοντας ότι δείχνουν το δρόμο για το μέλλον.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση