Meta: Ανακοίνωσε υπηρεσίες με συνδρομή για Facebook και Instagram στην Ευρώπη - Το κόστος

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 09:32 Meta: Ανακοίνωσε υπηρεσίες με συνδρομή για Facebook και Instagram στην Ευρώπη - Το κόστος

Από τον Νοέμβριο.

Η Meta ανακοίνωσε ότι από τον Νοέμβριο θα προσφέρει στους Ευρωπαίους- έναντι συνδρομής- την επιλογή πρόσβασης στο Facebook και το Instagram χωρίς διαφημίσεις.

Οι συνδρομητικές υπηρεσίες της Meta θα είναι διαθέσιμες για τους χρήστες των δύο μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ΕΕ, τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και την Ελβετία. 

Η συνδρομή θα είναι 9,99 ευρώ για πρόσβαση μέσω διαδικτύου και 12,99 ευρώ για τους χρήστες iOS και Android. Όσοι επιλέγουν τη συνδρομητική υπηρεσία, τα προσωπικά δεδομένα τους δεν θα χρησιμοποιούνται για στοχευμέενς διαφημίσεις. Η Meta προχώρησε σε αυτή την αλλαγή, προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η κίνηση αυτή έρχεται έπειτα από το πλήθος επικρίσεων που δέχτηκε η Meta, από τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ, νομοθέτες και δικαστήρια, σχετικά με τον τρόπο που διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων για τους σκοπούς της εξατομικευμένης διαφήμισης. Το καθεστώς απορρήτου της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει καταστήσει όλο και πιο δύσκολο για τις εταιρείες να συλλέγουν προσωπικές πληροφορίες των χρηστών χωρίς ρητή συγκατάθεση για το πώς θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια.

Επίσης, η Meta ανακοίνωσε ότι σταματά προσωρινά όλες τις διαφημίσεις που προβάλλονται σε ανηλίκους εντός της ΕΕ, του ΕΟΧ και της Ελβετίας, από την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Η παύση έρχεται εν μέσω νομικής αβεβαιότητας σχετικά με το πώς οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιούν τα δεδομένα των παιδιών στο διαδίκτυο.

Με πληροφορίες από POLITICO

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση