Έπρεπε να εμφανίζονται γυμνοί στις εξετάσεις αν ήθελαν να περάσουν το μάθημα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Μαΐου 2015 10:15 Έπρεπε να εμφανίζονται γυμνοί στις εξετάσεις αν ήθελαν να περάσουν το μάθημα

Απαράβατος κανόνας είχε γίνει τα τελευταία χρόνια για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ η γυμνή εμφάνιση στην εξέταση συγκεκριμένου μαθήματος (pics)

Ο καθηγητής Ricardo Dominguez του Πανεπιστημίου Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ είχε βάλει έναν όρο στους φοιτητές που ήθελαν να περάσουν το μάθημά του, και αυτός δεν ήταν ούτε να διαβάσουν καλά τις σημειώσεις από τις παραδόσεις, αλλά ούτε και να μην αντιγράφουν, απλά έπρεπε να πετάξουν τα ρούχα τους.

 

 

Ο καθηγητής που διδάσκει "Εικονική Τέχνη" ακολουθεί τη συγκεκριμένη τακτική τα τελευταία χρόνια της διδασκαλίας του στο Πανεπιστήμιο.

 

Μάλιστα εμφανίζεται θερμός υποστηρικτής της μεθόδου του και δηλώνει πως οι φοιτητές γνωρίζουν από την αρχή αυτή την ιδιαιτερότητα του μαθήματος και έχουν την δυνατότητα να το απορρίψουν και να επιλέξουν άλλο αντικείμενο. Ενώ, προσθέτει πως όσοι επιλέγουν το μάθημα είναι υποχρεωμένοι να εμφανιστούν γυμνοί στην εξέτασή του αν θέλουν να το περάσουν.

 

 

Στόχος της συγκεκριμένης μεθόδου, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του καθηγητή, είναι "η απελευθέρωση των φοιτητών από τα στερεότυπα και η βαθύτερη επαφή τους με την τέχνη".

Το θέμα είδε τα φώτα της δημοσιότητας μετά από την καταγγελία της μητέρας μιας φοιτήτριας, που αρνήθηκε να βγάλει τα ρούχα της και κόπηκε στο συγκεκριμένο μάθημα.

(Πηγή: Metro)

news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση