Στερεά Ελλάδα - Γαλλία συμμαχία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 13:18 Στερεά Ελλάδα - Γαλλία συμμαχία

Μια συνάντηση με ιδιαίτερη βαρύτητα έγινε σήμερα στο Γαλλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα μεταξύ της Συμβούλου του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού, Ρούλας Κεχρή και του Μορφωτικού Συμβούλου της Γαλλικής Πρεσβείας κ. Nicola Eybalin.

Η συζήτηση διήρκεσε μιάμιση ώρα και στο τραπέζι τέθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τη Γαλλική Πρεσβεία, «θέτοντας τις βάσεις για περαιτέρω συνέργειες στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, του τουρισμού και της σύγχρονης δημόσιας διοίκησης», όπως σημειώνει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η Σύμβουλος του Περιφερειάρχη, Ρούλα Κεχρή.

Στην ίδια ανάρτηση χαρακτηρίζει τη Γαλλία σταθερά και διαχρονικά μια φίλη χώρα με παγκόσμια επιρροή και παραθέτει τη φράση που είχε πει ο Αντρέ Μαλρώ όταν, ως υπουργός πολιτισμού του στρατηγού Ντε Γκωλ, είχε εκφωνήσει τον εμβληματικό του λόγο με αφορμή την πρώτη φωταγώγηση της Ακρόπολης το 1959:

«Μια κρυφή Ελλάδα βρίσκεται στην καρδιά όλων των ανδρών στη Δύση...για τον κόσμο η Ελλάδα είναι πάντα η σκεπτόμενη Αθηνά που ακουμπάει στο δόρυ της».

Όσον αφορά τέλος τον τίτλο του άρθρου μας, δεν είναι δικός μας, αλλά της Ρούλας Κεχρη που έκανε και την παράφραση του γνωστού συνθήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση