Γιάννης Σαρακιώτης: «Επικίνδυνη προσπάθεια αλλαγής ατζέντας από τη Ν.Δ. για να μην συζητηθούν ακρίβεια και υγεία»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 12:37 Γιάννης Σαρακιώτης: «Επικίνδυνη προσπάθεια αλλαγής ατζέντας από τη Ν.Δ. για να μην συζητηθούν ακρίβεια και υγεία»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος», με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη, εμφανίστηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί των ζητημάτων της επικαιρότητας.

Όπως αρχικά ανέφερε ο κ. Σαρακιώτης, με αφορμή το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης: «Είναι φοβερό ότι η Ν.Δ. δεν διστάζει, προκειμένου να μη συζητήσουμε για τα ζητήματα δημόσιας υγείας και τους θανάτους ακόμη και σε καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων ή για το θέμα του ιδιωτικού χρέους και τους πλειστηριασμούς οι οποίοι μαστίζουν την ελληνική κοινωνία ή για τα ζητήματα της ακρίβειας και του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας για τα οποία δεν διαθέτει καμία πρόταση, να παίζει επικίνδυνα εθνικά παιχνίδια».

Μάλιστα, απαντώντας στον εκπρόσωπο της Ν.Δ. κ. Μαρινάκη, ο οποίος ανέφερε ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ θέμα στη Ν.Δ. για δηλώσεις σχετικά με τη μειονότητα και το ρόλο της Τουρκίας για να υπάρξει αποπομπή, ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Γεωργιάδης δήλωνε στο παρελθόν ότι η κα Μπακογιάννη έχει αναλάβει εργολαβικά τις δημόσιες σχέσεις της Τουρκίας και αναρωτιέμαι: Θα αποπεμφθεί; Κατηγορούσε την κα Μπακογιάννη ότι διορίστηκε από τις ΗΠΑ για να κάνει ζημιά στη χώρα μας και είναι επικίνδυνη. Έχει την ίδια άποψη ακόμη και σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ.; Γιατί δεν απαντούν τα στελέχη της Ν.Δ.; Ποιον φοβούνται; Τον κ. Γεωργιάδη, την κα Μπακογιάννη ή και τους δύο; Μάλλον και τους δύο…»

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε: «Όταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βρισκόταν στην Κυβέρνηση μεταξύ 2015-2019, δεν υπήρχε καμία επιρροή του Τουρκικού Προξενείου στις εκλογές, γιατί βγήκε πρώτο κόμμα η Ν.Δ. στη Ροδόπη το 2019! Αντιθέτως, με τη λογική της Ν.Δ., τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το Προξενείο κάνει ό,τι θέλει στη χώρα μας και αναδείχθηκε πρώτο κόμμα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.! Αυτό μας λέει η Ν.Δ.; Παραδέχεται την παντελή ανικανότητά της και ότι, επί τέσσερα χρόνια, το Προξενείο λύνει και δένει; Τι θα κάνει; Θα λάβει μέτρα; Γιατί δεν έκανε τίποτα μέχρι σήμερα, αφού υποτίθεται ότι γνώριζε για τουρκικές παρεμβάσεις στα θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας; Την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με αφορμή τη συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, διπλωμάτες της Ρωσίας έκαναν παιχνίδια στη χώρα μας και αμέσως απελάθηκαν. Τότε ο κ. Γεωργιάδης μας έλεγε τρελούς επειδή προχωρήσαμε στην πράξη απέλασης Ρώσων διπλωματών».

Ακολούθως, ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία πρόσθεσε: «Βιώνουμε την ίδια κατάσταση με τις Πρέσπες όταν μας έλεγαν ότι πουλάμε τη Μακεδονία για τις συντάξεις και όλα αυτά τα αστεία και μετεκλογικά ότι θα άλλαζαν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν έπραξαν απολύτως τίποτα και τώρα έχουν κοκκινίσει τα χέρια τους να τη χειροκροτούν. Είναι ντροπή να στοχοποιούμε τους ανθρώπους της μουσουλμανικής μειονότητας επειδή δεν αρέσει το αποτέλεσμα στη Ν.Δ. και εφαρμόζει μεθόδους μαφίας, προκειμένου να τους πείσει. Και θα ήθελα να αντιστρέψω το ερώτημα: Αν αλλάξει το αποτέλεσμα και η Ν.Δ. επιτύχει μεγαλύτερα ποσοστά στη Ροδόπη, θα είναι όλα εντάξει; Θα ξεχαστεί το ζήτημα, όπως οι Πρέσπες;»

Δείτε βίντεο από την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση