Γ. Σαρακιώτης: «Το πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. η λύση στη μείωση των εισοδημάτων και την έλλειψη χρηματοδότησης των επιχειρήσεων»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023 10:35 Γ. Σαρακιώτης: «Το πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. η λύση στη μείωση των εισοδημάτων και την έλλειψη χρηματοδότησης των επιχειρήσεων»

Στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις», με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί σημαντικών ζητημάτων της επικαιρότητας.

Όπως ανέφερε αρχικά ο κ. Σαρακιώτης: «Δυστυχώς, πριν την εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου, δεν είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τα προγράμματα, για το αύριο της ελληνικής κοινωνίας και τι σχεδιάζει το κάθε πολιτικό κόμμα. Η ευθύνη δεν ανήκει μόνο στη Ν.Δ. και στα Μ.Μ.Ε., αλλά και στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος αναλώθηκε στο σενάριο της προοδευτικής διακυβέρνησης και στη στρατηγική της απλής αναλογικής. Σήμερα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, θεωρώ υποχρεωτικό να μιλήσουμε για τα προγράμματα. Αν γίνει ένα ρεπορτάζ σε έναν κεντρικό δρόμο και 100 ψηφοφόροι της Ν.Δ. ερωτηθούν “ποιες ήταν οι 3 δεσμεύσεις του προγράμματος της Ν.Δ., οι οποίες κέντρισαν το ενδιαφέρον τους”, δεν ξέρω τι απαντήσεις θα δοθούν. Τα προβλήματα βρίσκονται εκεί έξω και δεν έχουν επιλυθεί».

Μάλιστα, ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας πρόσθεσε: «Το σενάριο της κατακερματισμένης αντιπολίτευσης ευνοεί τη Ν.Δ.. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία είναι κόμμα εξουσίας και αγωνίζεται να επιτύχει το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό. Το 2019, είχαμε ένα πολύ χαμηλό ποσοστό στις Ευρωεκλογές και καταφέραμε, σε έναν μόλις μήνα, να ανακάμψουμε και να λάβουμε περίπου +10 μονάδες. Θεωρώ ότι μπορούμε να ανεβάσουμε τα ποσοστά μας, αν εξηγήσουμε στους πολίτες το πρόγραμμά μας για τη δημόσια υγεία, η οποία τόσα πλήγματα έχει δεχθεί ειδικά τα τελευταία 2,5 χρόνια, για τον τρόπο διανομής των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας και του θεσμού των μικροπιστώσεων, τα οποία σήμερα καταλήγουν μόλις σε μερικές δεκάδες επιχειρήσεις. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει δώσει 1,5 δισ. ευρώ σε μόλις 65 επιχειρήσεις και αυτό σίγουρα δεν αποτελεί “στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας”. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και την παράκαμψη των συστημικών τραπεζών για τη διοχέτευση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, προκειμένου οι εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να υπάρχουν και την επόμενη ημέρα. Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις, λόγω της ακρίβειας και της αδυναμίας δανειοδότησης, αυτή τη στιγμή ασφυκτιούν».

Επιπροσθέτως, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε: «Ο κόσμος ψήφισε τη Ν.Δ. για τους δικούς του λόγους, που μπορούμε να αναλύσουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν επιλυθεί όλα τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Επίσημες έρευνες διεθνών, ευρωπαϊκών και ελληνικών φορέων έχουν καταδείξει ότι, τα τελευταία χρόνια, έχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη των συμπολιτών μας. Για ποια ανάπτυξη μιλάει η Ν.Δ., όταν το αποτέλεσμα είναι η μειωμένη αγοραστική δύναμη της πλειονότητας των πολιτών; Σε ποια “ανάπτυξη” αναφέρεται όταν, χρόνο με το χρόνο, οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία εκτοξεύονται; Πώς είναι δυνατόν “να πηγαίνει καλά η οικονομία” και οι επιχειρηματίες να μην μπορούν να καταβάλλουν το αντίτιμο των ασφαλιστικών εισφορών τους; Και ας μην ξεχνάμε το τέχνασμα της Κυβέρνησης με την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής, η οποία θα επανέλθει στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος τον Οκτώβριο. Ανεστάλη για τις εκλογές και από τον Οκτώβρη επανέρχεται! Στην περίπτωση δε του “καλαθιού του νοικοκυριού”, τα σούπερ μάρκετ έβαλαν απλά μια ταμπέλα στα φθηνότερα προϊόντα… Αυτή ήταν η “μεγάλη παρέμβαση” και το “φοβερό χτύπημα” της Κυβέρνησης στην αισχροκέρδεια και στην ακρίβεια

Εν συνεχεία, ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας ρώτησε τον συνομιλητή του από τη Ν.Δ., κ. Άδωνι Γεωργιάδη: «Διαβάζω το πρόγραμμα της Ν.Δ. και δεσμεύεστε για την επαναφορά και διατήρηση του πληθωρισμού στο 2% και αναρωτιέμαι: Αφού είναι “εξωγενής” η κρίση και “εισαγόμενος” ο πληθωρισμός, πώς η Ν.Δ. εντάσσει στο πρόγραμμά της την επαναφορά και διατήρηση του πληθωρισμού στο 2%; Γιατί δεν το έπραξε προηγουμένως, όταν επί μήνες κάλπαζε ο πληθωρισμός και πώς θα το πράξει αυτό μετεκλογικά;»

Παράλληλα, όσον αφορά τα θέματα της Ροδόπης και του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου, ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κυβέρνησε μεταξύ 2015-2019 και όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα και απ’ όσα μας κατηγορεί η Ν.Δ., κατάφερε το Τουρκικό Προξενείο να μην κάνει καμία παρέμβαση στις εκλογές, καθώς στις εκλογές του 2019 η Ν.Δ. ήταν πρώτο κόμμα στη Ροδόπη. Άρα, η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε διασφαλίσει να μην υπάρχουν παρεμβάσεις του Τουρκικού Προξενείου. Μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ., όπως η ίδια παραδέχεται, το Τουρκικό Προξενείο κάνει ό,τι θέλει στη Ροδόπη… Αν αλλάξουν οι συσχετισμοί στη Ροδόπη και η Ν.Δ. βγει πρώτο κόμμα και εκεί, θα είναι όλα καλά; Δεν θα έχει γίνει καμία παρέμβαση; Ο κ. Μητσοτάκης θα αναλάβει κάποια πρωτοβουλία για τις υποτιθέμενες παρεμβάσεις κατά των διπλωματών ή του προξένου; Η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όταν συζητούσαμε για τη Συμφωνία των Πρεσπών, είχε απελάσει Ρώσους διπλωμάτες και ο κ. Γεωργιάδης μας αποκαλούσε “τρελούς”. Όσον αφορά το θέμα του ναυαγίου, όταν χάνονται 700 ανθρώπινες ζωές, απαγορεύεται η πολιτική εκμετάλλευση, αλλά η Ν.Δ. το πρώτο, που έκανε, ήταν να στρέψει τα βέλη του κατά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έβαλε ποτέ κατά των ανθρώπων του Λιμενικού, καθώς ήταν οι ίδιοι που έσωζαν ανθρώπινες ζωές και βραβεύονταν τα προηγούμενα χρόνια. Κάποιοι, όμως, πρέπει να δώσουν απαντήσεις και αυτοί βρίσκονται στην ηγεσία, όχι τα απλά στελέχη του Λιμενικού. Οι διακινητές έχουν τεράστια ευθύνη και πρέπει να πληρώσουν, αλλά δεν πρέπει να διευκρινιστεί γιατί δεν έγινε η επιχείρηση διάσωσης;».

Δείτε βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση