Η θεατρική ομάδα "Πρόβα" παρουσιάζει το παραμύθι "Ντίλι - Ντίλι" της Πελαγίας Θεοχάρη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2023 07:34 Η θεατρική ομάδα "Πρόβα" παρουσιάζει το παραμύθι "Ντίλι - Ντίλι" της Πελαγίας Θεοχάρη

Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Μια ιστορία εμπνευσμένη από το ομώνυμο παραδοσιακό τραγούδι, που μιλά για τη δύναμη της αλληλεγγύης, την αξία του μοιράσματος, αλλά και για το πόσο σπουδαίο είναι να κρατάμε τo λόγο μας και να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις να ακολουθήσουμε το στόχο μας, ειδικά όταν αυτός αφορά το κοινό καλό. 

Δύο λόγια για την υπόθεση, ένα μικρό κορίτσι ζει ανέμελα με την οικογένεια της σε ένα όμορφο Ελληνικό χωριό, ώσπου ένα τραγικό συμβάν ανατρέπει όλη της την ζωή, με τη βοήθεια των συγχωριανών της στέκεται ξανά στα πόδια της και θέλοντας να ανταποδώσει το καλό, δίνει όρκο ότι θα προσφέρει σε όλους ένα δώρο φτιαγμένο από τα χέρια της, από εκείνη τη στιγμή αρχίζει η περιπέτεια, οι ανατροπές και ο αγώνας του κοριτσιού να τηρήσει με όλες του τις δυνάμεις την υπόσχεση της.

Το παραμύθι ’’Ντίλι-Ντίλι’’ ανεβαίνει  για πρώτη φορά στη σκηνή από την ομάδα της "Πρόβας" και εκτός από τις πανανθρώπινες αλήθειες και αξίες που μεταφέρει, προσφέρει σε ‘’μικρούς’’ και ‘’μεγάλους’’ θεατές  ένα υπερθέαμα, με υπέροχη μουσική, θαυμάσια σκηνικά και κοστούμια και μια ιστορία όπου η χαρά και η συγκίνηση εναλλάσσονται αρμόνικα... αφήνοντας  στο τέλος μια γλύκα αλλά  και την ελπίδα  πως αν αγωνιζόμαστε για το καλό ότι δύσκολο κι αν φέρει η ζωή θα τα καταφέρουμε.

Στην παράσταση θα έχουμε την τιμή και την χαρά να παρευρίσκεται η συγγραφέας του βιβλίου κ. Πελαγία Θεοχάρη, καθώς και ο συνθέτης της μουσικής της παράστασης κ. Κώστας Μουστάκας!

Συντελεστές παράστασης

Σκηνοθεσία/διασκευή/χορογραφίες: Μαρία Παλιούρα

Μουσική: Κώστας Μουστάκας

Φωτισμοί :Αλέξης Τριανταφύλλου

Επιμέλεια σκηνικών/κοστουμιών /φροντιστηριακό υλικό :Τζένη Καλύβα

Κατασκευή σκηνικών: Νίκος Τσίπρας

Ζωγραφική σκηνικού: Θανάσης Ανδρούτσος

Σχεδιασμός αφίσας :Θάνος Μπέλλης

Ηχογράφηση :locomotive Sound Studio 

Παραγωγή παράστασης :Πρόβα

Παίζουν

Αναστάσης Αλεξόπουλος

Μαίρη Ζερβού

Τόλης Ζωγράφος

Μαριτίνα Καπελαρή

Σίσσυ Κολοκύθα

Ελένη Κουτσολέλου

Γιώργος Πατακιάς

Ανθή  Ρίζου

Βίκυ Τσαμαδιά

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 & ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7.00 ΜΜ                                    

Γενική είσοδος 7 ευρώ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ /ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : 6979633722

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση