Πελασγία: Τη Δευτέρα η υπαίθρια περιβαλλοντική συναυλία "Τα δένδρα τραγουδούν"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 14:17 Πελασγία: Τη Δευτέρα η υπαίθρια περιβαλλοντική συναυλία "Τα δένδρα τραγουδούν"

”Τα δέντρα έχουν καρδιακό παλμό, αναπνέουν. Χαμηλώνουν τα κλαδιά τους τη νύχτα και επανέρχονται στην θέση τους την ημέρα, μετά από λίγες ώρες ξεκούρασης. Τραγουδούν την άνοιξη, και ψιθυρίζουν τον χειμώνα, έχοντας καθένα ξεχωριστά το δικό του τραγούδι, σφυρίζοντας τον δικό του ρυθμό.”

Η Πρωτοβουλία Νέων Πελασγίας, διοργανώνει εκ νέου τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:00 μ.μ., στο αλσύλλιο Τραγάνας, μία  υπαίθρια περιβαλλοντική συναυλία, με σκοπό την δενδροφύτευση των τοπικών αλσυλλιών Προφήτη Ηλία & Τραγάνας.

Στα συγκεκριμένα αλσύλλια, τον περασμένο Απρίλιο, συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, προέβει σε εργασίες υλοτόμησης δέντρων που κρίθηκαν επικίνδυνα για την πρόκληση πυρκαγιάς, στα πλαίσια εργασιών αντιπυρικής προστασίας.

Οι διοργανωτές, στην πρόσκλησή τους αναφέρουν: " Στην άναρχη & χωρίς προγραμματισμό υλοτόμηση υπεράριθμων δέντρων στους φυσικούς πνεύμονες του τόπου μας, απαντάμε μουσικά & δημιουργικά. Σεβόμαστε τους νόμους και ότι προβλέπεται για την θωράκιση της
περιοχής μας, από αναπάντεχες πυρκαγιές. Νοιαζόμαστε όμως για τον τόπο μας & διεκδικούμε τα αυτονόητα με εμάς συμμέτοχους. Γινόμαστε εμείς, η ασπίδα για την προστασία του περιβάλλοντος."

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την αγορά βραδύκαυστων και πλατύφυλλων δέντρων για την αναδάσωση των αλσυλλίων Τραγάνας και Προφήτη Ηλία

Συμμετέχουν: Εύη Γούβαλη (φωνή) • Ανδρέας Λενάς (φωνή ― κιθάρα) • Θανάσης Καλτσάς (μπουζούκι) • Δημήτρης Κουτής (κλαρίνο) • Δημήτρης Ρούσκας (κρουστά), Γρηγόρης Αγραφιώτης (μπάσο)

ΠΡΩΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Δημήτρης Λώλας (κιθάρα) • Ελένη Ντριβαλά (φωνή) • Γιάννης Καρανικόλας (μπουζούκι) • Φωτεινή Κωστή (ακορντεόν).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση