Διάλεξη τη Δευτέρα στη Λαμία: «O ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014 11:30 Διάλεξη τη Δευτέρα στη Λαμία: «O ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ»

Οι 3 εγκέφαλοι και οι 3 Διάνοιες (Η Τροφή, η Λειτουργία  τους και η Μακροζωία…) - Στις 7:00΄ το απόγευμα στην αίθουσα της οδού Λεωνίδου, στη Λαμία.

Τι είναι  Νους, τι εγκέφαλος και τι διάνοια; Πόσους έχουμε; Ποια είναι η τροφήτους, πως λειτουργούν και πως μπορούμε να επιμηκύνουμε με ποιότητα τη ζωή τους; Ποιος τους ελέγχει -και ποιος μας ελέγχει;…

Είναι αλήθεια, ότι μας αρέσει να υποκύπτουμε σε θεωρίες συνωμοσίας για το πώς κάποιοι άλλοι, διάφορα κέντρα εξουσίας όπως: λέσχες, πολυεθνικές, μαφίες, μεγιστάνες, κυβερνήσεις, μασόνοι, ιλουμινάτι, αντίχριστοι κ.λ.π. φανερά ή κρυφά κινούν τα νήματα και μας χειραγωγούν. Είναι εύκολο να ρίχνουμε ευθύνες έξω από εμάς, αλλά άσχετα εάν αυτό συμβαίνει ή όχι, το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε. Εμείς που δε θέλουμε οι άλλοι να μας εξουσιάζουν και να μας ελέγχουν, μπορούμε να ελέγξουμε και να εξουσιάσουμε τις σκέψεις μας;Κι αν θέλουμε τόσο πολύ να το κάνουμε, τι είναι αυτό που μας εμποδίζει;

Οι διάφορες επιστήμες έχουν ή δεν έχουν επ’ αυτού, διάφορες απόψεις, θεωρίες, αρχές… Αλλά… για ποια επιστήμη μιλάμε;

…Υπάρχουν δύο είδη επιστημών: Μία μικρή επιστήμη και μία μεγάλη επιστήμη. Μία που πετάει γύρω-γύρω από το κωδωνοστάσιο του ναού της σοφίας και μία άλλη που εισδύει στο ιερό! Και οι δύο είναι σωστές στην περιοχή τους!! Αλλά η μία είναι φανερή, επιφανειακή, δημοφιλής και …επίσημη και η άλλη απόκρυφη, βαθειά, μυστηριώδης και γι αυτό …παρεξηγημένη!

Η μία προσπαθεί ζηλότυπα να γνωρίσει τα μυστήρια της φύσης, να την κατακτήσει –ακόμη και να την υποκαταστήσει… και η άλλη απλά μπορεί -και της δίνεται το δικαίωμα- να ανασηκώνει το πέπλο των μυστηρίων!

Η μία όταν βρίσκει απαντήσεις σε –μικρά- προβλήματα που την ικανοποιούν, κάνει μεγάλο θόρυβο και επίδειξη, η άλλη δεν έχει …απαντήσεις γιατί δεν έχει προβλήματα(!) αφού  είναι αυτή που είναι, παραμένει σιωπηλή γιατί η σοφία είναι σιωπηλή.

Η μία είναι ανθρώπινη, περιορισμένη, ξεκινάει από τον άνθρωπο -δεν τον ξεπερνάει και καταλήγει πάλι σε αυτόν… Η άλλη είναι θεϊκή, άπειρη, διαπερνάει –και- τον άνθρωπο κι ενώ είναι διαθέσιμη σε όλους, αποκαλύπτεται μόνο στους …μύστες, αυτούς δηλ. που προσπαθούν να γνωρίσουν τον εαυτό τους-σε εκείνους που προσπαθούν να νοιώσουν αυτή τη συμπαντική γλώσσα!!

Μεγάλοι μύστες της αρχαιότητας, όπως ο Ερμής ο Τρισμέγιστος, («Άνθρωπε, γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς») η ο «δικός μας» Σωκράτης, («εν οίδα ότι ουδέν οίδα»), μίλησαν για την αναγκαιότητα της Αυτογνωσίας. Πόσοι από εμάς είμαστε έτοιμοι για ένα τέτοιο ταξίδι;…. Μία εισαγωγική διάλεξη ίσως να είναι το πρώτο βήμα!

Τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου στις 19.00 μ.μ., στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Λαμίας (Λεωνίδου 9, 2ος όροφος), θα δοθεί από τη Γνωστική πολιτιστική Εταιρεία Samael-Lakhsmi, εναρκτήρια διάλεξη με θέμα: «O ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ». Θα ακολουθήσει κύκλος διαλέξεων, σε θέματα αυτογνωσίας και πρακτικής ψυχολογίας,κάθε Δευτέρα την ίδια ώρα, στο φροντιστήριο ξένων γλωσσών Δαβανέλου στην  πλατεία Λαού (Αριστοτέλους 2 και Ησαΐα, πίσω από το άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη). Σε όλες τις διαλέξεις, η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση