Εκπαιδευτική εκδήλωση στην Αμφίκλεια για το έργο του Αθανασίου Ευταξία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 12:48 Εκπαιδευτική εκδήλωση στην Αμφίκλεια για το έργο του Αθανασίου Ευταξία
Στις 15 Νοεμβρίου 2015 ο Σύλλογος για την Ιστορία της Εκπαίδευσης «Μιχάλης Παπαμαύρος» και ο Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας σε συνεργασία με το Γυμνάσιο και Λύκειο Αμφίκλειας, διοργάνωσαν εκδήλωση αφιερωμένη στο πρωτοποριακό για την εποχή του (τέλη του 19ου αιώνα) νομοθετικό έργο για την εκπαίδευση του Αμφικλειώτη πολιτικού Αθανασίου Ευταξία.
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές κ.κ. Σταϊκούρας Χρήστος, Μιχελής Αθανάσιος, Σαρακιώτης Ιωάννης, η τέως Βουλευτής κ. Ελένη Μακρή, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θύμιος Καραΐσκος, ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας κ. Δημητρίου Χρήστος, Σχολικοί Σύμβουλοι, Στελέχη της Εκπ/σης, μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Αταλάντης και πλήθος κόσμου.
 
Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της εκδήλωσης η Πρόεδρος του Συλλόγου «Μιχάλης Παπαμαύρος» κ. Ελενη Μπενιάτα, προϊσταμένη των Σχολικών Συμβούλων Στερεάς Ελλάδας, αναφέρθηκε εν συντομία στους σκοπούς του συλλόγου και κάλεσε τους επισήμους προσκεκλημένους να απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό.
 
Στη συνέχεια η κ. Ελένη Μπέσιου, Δ/ντρια του Γυμνασίου Αμφίκλειας παρουσίασε ένα σύντομο βιογραφικό του Αθανασίου Ευταξία και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης κ. Τζήκας Χρήστος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσσαλονίκης στην Ιστορία της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης ανέπτυξε το θέμα: «Το αίτημα του κοινωνικού και εκπαιδευτικού εκσυγχρονισμού στο τέλος του 19ου αιώνα: Η περίπτωση των εκπαιδευτικών νομοσχεδίων του Αθανασίου Ευταξία».
 
Ο ομιλητής καθήλωσε το ακροατήριο με το μεστό λόγο του, ενώ αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι στη χώρα μας αρκετές φορές οι μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση αρχίζουν, αλλά δεν ολοκληρώνονται και δυστυχώς τα εκπαιδευτικά ζητούμενα των τελών του 10ου αιώνα εξακολουθούν και σήμερα να είναι ζητούμενα!
 
Ακολούθησε ο κ. Δημήτριος Βασιλείου, Δ/ντής του Λυκείου Αταλάντης, ο οποίος έκανε εισαγωγικά σχόλια για τη βραβευμένη σε μαθητικό διαγωνισμό ερευνητική εργασία των μαθητών της Β΄ Λυκείου «Οι μαθητές ζωντανεύουν την ιστορία του σχολείου τους» με την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Στέλλας Καλογερά.
 
Τέλος πραγματοποιήθηκε η βράβευση των μαθητών και η εκδήλωση έφτασε στο τέλος της, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους.
 
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της ωραίας εκδήλωσης.
Προσαρμοσμένη αναζήτηση