Το Βόλι: Μια μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στον Μάρκο Μπότσαρη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 09:30 Το Βόλι: Μια μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στον Μάρκο Μπότσαρη

Μια πλούσια μουσικοχορευτική παράσταση με πάνω από 150 συντελεστές λαμβάνει χώρα την Τρίτη 26 Μαρτίου και ώρα 8:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Βασισμένη στο βιβλίο του Μιχάλη Λεβέντη «Αναζητώντας τον Μάρκο Μπότσαρη», ξετυλίγει επί σκηνής τους βασικούς σταθμούς του πολυτάραχου και ηρωικού βίου του εμβληματικού Μπότσαρη, σε μια παράσταση που «παντρεύει» αρμονικά τη δραματοποιημένη αφήγηση, τη θεατρική ερμηνεία, τον χορό και το τραγούδι.

Την παράσταση οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος της ενορίας Ευρυτάνων Αγίων Καρπενησίου «Μάρκος Μπότσαρης», από το χορευτικό τμήμα του οποίου συμμετέχουν 90 χορευτές. Το δρώμενο πλαισιώνεται από την μαθητική χορωδία και ορχήστρα του Μουσικού σχολείου Λαμίας και από  το εφηβικό τμήμα του Πνευματικού κέντρου Αγ. Νεκταρίου Κρέντης. Συμμετέχει επίσης η χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου «Ορειψάλτες», καθώς και η Έλενα Χρυσικού στον Θρήνο.  

Το ΒΟΛΙ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι την ίδια ημέρα στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, σε ένα κατάμεστο θέατρο, λαμβάνοντας πολύ καλά σχόλια. Δημιουργήθηκε από την επιθυμία του φερώνυμου Συλλόγου να πραγματοποιήσει ένα πνευματικό μνημόσυνο και να αποτίσει μικρό φόρο τιμής στη ζωή του τόσο μεγάλου ήρωα της Επανάστασης. Εμπνευστής της δημιουργίας αυτής είναι η χοροδιδάσκαλος Λάππα Δήμητρα με την σημαντική εθελοντική βοήθεια, βέβαια, και συμπαράσταση πολλών συμμετεχόντων.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα και χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του ΟΠΑΣΤΕ και των εκδόσεων Σταμούλη, ενώ υποστηρίζεται από τον Δήμο Λαμιέων (που ευγενικά παραχωρεί το Δημοτικό Θέατρο).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση