Δείτε τι έγινε στην "3η Μαθητική Γιορτή Σκακιού"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 09:27 Δείτε τι έγινε στην "3η Μαθητική Γιορτή Σκακιού"
Η Μαθητική Γιορτή Σκακιού αποτελεί πια θεσμό! Η εφετινή «3η  ΓΙΟΡΤΗ ΣΚΑΚΙΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε γιορτινό και πανηγυρικό κλίμα την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, στο 12ο Δ. Σ. Λαμίας. Την 3Η ΓΙΟΡΤΗ  συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λαμιέων, η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας, ο Σκακιστικός Όμιλος Λαμίας και η Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας (Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων).
 
Στη γιορτή συμμετείχαν περισσότεροι από 120 μαθητές και μαθήτριες από πολλές περιοχές  της Κεντρικής Ελλάδας, γονείς και συνοδοί των μαθητών και η μεγάλη εθελοντική ομάδα της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.  Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε  η Αντιδήμαρχος Λαμίας κ. Π. Αργύρη και ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας κ. Ε. Γκούμας. 
 
Στην συνέχεια οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παίξουν σκάκι στις αίθουσες αλλά και στο προαύλιο του σχολείου (υπαίθριες σκακιέρες), να παρακολουθήσουν σχετικά κινούμενα σχέδια, να ακούσουν παραμύθια, να ζωγραφίσουν, να παίξουν μουσικοκινητικά παιχνίδια, να παίξουν πινγκ πονγκ, να συμμετάσχουν σε αγώνες RAPID και ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ. Παράλληλα εκπαιδευτικοί και γονείς  συζήτησαν θέματα σχετικά με τον «Αθλητισμό και Πρωταθλητισμό», με το συντονισμό ειδικού ψυχολόγου.  
 
 
Η μεγάλη καινοτομία του «ΓΙΟΡΤΗΣ ΣΚΑΚΙΟΥ», που την κάνει να ξεχωρίζει από τους παραδοσιακούς «σχολικούς-μαθητικούς αγώνες» και που για πρώτη φορά εισήγαγε σε πανελλαδικό επίπεδο η Ε.Σ.Σ.Κ.Ε, είναι ότι οι μαθητές  έπαιξαν σκάκι με ισοδύναμους αντιπάλους, με κριτήριο την  σκακιστική τους κατάρτιση και όχι απλώς  και μόνο  το ηλικιακό επίπεδο, το οποίο δημιουργεί  έντονα συναισθήματα απογοήτευσης λόγω του άνισου και άδικου ανταγωνισμού μεταξύ των παιδιών. Επίσης δίνεται η ευκαιρία κατά την διάρκεια της «ΓΙΟΡΤΗΣ ΣΚΑΚΙΟΥ»,  μέσα από το παραμύθι, την ζωγραφική και τη μουσική και γενικά το παιχνίδι, να μάθουν και να αγαπήσουν το σκάκι και παιδιά προσχολικής ηλικίας.
 
 
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο  «3η ΓΙΟΡΤΗ ΣΚΑΚΙΟΥ» , στους γονείς και τους συνοδούς των μαθητών,   που παραβρέθηκαν και βοήθησαν με κάθε τρόπο, στους φίλους του  σκακιού, και στους παρακάτω εθελοντές:
 
Αναγνώστου Ηλία, Βαϊοπούλου Γιώτα, Δόγανο Σούλη, Καλτσά Γιώργο, Κέππα Αντώνη, Κοτσιμπού Μαργαρίτα, Κούκουνα Θανάση, Λαζαρίδου Θάλεια, Λεμονή Πάρη, Μητρολιού Λίντα, Μπουλούζου Κατερίνα, Παγουρόπουλο Αιμίλιο, Παπαδοπούλου Βιβή, Σουφλερού Άντζελα, Τάση Φωτεινή, Τσιτούρα Ειρήνη, Τσιτούρα Κώστας.
 
Εθελοντές εργαστηρίων: Μπάμπης Τσέλος, Ηλιάνα Ζιώγα και Θαν. Αθανασιάς, Παπαθανασίου Ελένη, Νεοφωτίστου Δήμητρα, Κανέλλου Αρετή, Καλλέργη Γεωργία και Σταυρόπουλος Γιώργος.
 
Υπεύθυνος της συζήτησης με τους γονείς ήταν ο ψυχολόγος Γερ. Μεσίρης.
 
Θερμές ευχαριστίες και στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας για τη συμβολή του.
 
 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση