Έλπις και Δώρα: Μετά το AfriQuest σειρά έχει η Αμερική

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015 15:45 Έλπις και Δώρα: Μετά το AfriQuest σειρά έχει η Αμερική

12 χώρες.. 6 μήνες.. 15,000 χιλιόμετρα.. μονάχα με τη σκηνή και 2 σακίδια στον ώμο!!!

Η προβολή του ντοκιμαντέρ AfriQuest την Κυριακή στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου στη Λαμία ήταν μια μοναδική εμπειρία για όσους το παρακολούθησαν.

Είδαν και άκουσαν πράγματα που δεν μπορούσαν να φανταστούν και μάλιστα τα άκουσαν από πρώτο χέρι, αφού οι δυο πρωταγωνιστές, ο Έλπις και η Δώρα, ήταν εκεί για να τους μεταφέρουν αυτά που βίωσαν διασχίζοντας την Αφρική.

Με 2 σακίδια στον ώμο ο Έλπις και η Δώρα διέσχισαν την Αφρική από το Cape Town έως και το Cairo με μέσα μαζικής μεταφοράς και ταυτόχρονα προσέφεραν αξιοθαύμαστο ανθρωπιστικό έργο.

Με χρήματα που συγκέντρωσαν από διαδικτυακές καμπάνιες, κατάφεραν να βοηθήσουν ορφανοτροφεία και ιατρεία σε Νότιο Αφρική, Τανζανία, Αιθιοπία, να φτιάξουν σχολείο στην Κένυα καθώς και πηγάδι στο Σουδάν το οποίο έδωσε πρόσβαση σε καθαρό νερό σε περισσότερους από 1,200 ανθρώπους!

Κινηματογραφώντας τις εμπειρίες τους, το αποτέλεσμα είναι απλά μοναδικό... Αφρικανικά ζώα και εθνικά πάρκα, τροπικά δάση και σαβάνα, κοκοφοίνικες και παρθένες παραλίες, πυραμίδες και καμήλες, Ζουλού και Μασάι..

Ο Έλπις Χρυσοβέργης και η Δώρα Μπίτση εμπλούτισαν την προβολή με σχόλια και μαρτυρίες γύρω από το ντοκιμαντέρ και απάντησαν σε δεκάδες ερωτήσεις του μαγεμένου από το μοναδικό θέαμα κοινού.

Αυτό το ντοκιμαντέρ τα έχει όλα και αν δεν το είδατε μπορείτε να το βρείτε στη συμβολική τιμή των 5€ στα καταστήματα "Κάισσα" Υψηλάντη 7 και στο Nrg Sports - Αθλητικά Είδη "το Δίχτυ" στην οδό Χατζοπούλου στη Λαμία.

Συγκίνηση και αισιοδοξία τα συναισθήματα στο τέλος της εκδήλωσης. Το επόμενο project τους; Μια ακόμη εξερεύνηση. Θα διασχίσουν ολόκληρη την ήπειρο της Αμερικής από την Γη του Πυρός στον Νότο μέχρι τους Καναδικούς παγετώνες στον Βορρά.

Μέχρι τότε όμως προηγούνται τα σχολεία. Πιστεύουν ότι όλα είναι θέμα παιδείας και ότι πρέπει αν μεταφέρουν την εμπειρία τους σε όσα περισσότερα παιδιά μπορούν. Έτσι ξεκινούν προβολές του ντοκιμαντέρ σε σχολεία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

«Συγκίνηση και αισιοδοξία μετά την χθεσινή μας προβολή στο θέατρο της Λαμίας... Ένα θέατρο ασφυκτικά γεμάτο με ατελείωτα χαμόγελα και χαρούμενα πρόσωπα.. κάτι αρχίζει και γίνεται και μας κάνει απίστευτα χαρούμενους! Στις 2 πρώτες προβολές, περισσότερα από 1,000 άτομα παρακολουθήσαν το ‪#‎AfriQuest‬ μας και η ελπίδα εξαπλώνεται! Από αύριο ξεκινάμε προβολές και σε σχολεία γιατί όλα ξεκινάνε από την παιδεία.. Χανιά, Ηράκλειο, Γιάννενα οι επόμενοι προορισμοί.. Για όσους δεν κατάφεραν να έρθουν να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ, το dvd μας διατίθεται στα καταστήματα "Κάισσα" Υψηλάντη 7 και στο Nrg Sports - Αθλητικά Είδη "το Δίχτυ" στην οδό Χατζοπούλου στη Λαμία στην συμβολική τιμή των 5 ευρώ. Σας ευχαριστούμε όλους για την υπέροχη βραδιά, πραγματικά μας συγκινήσατε»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση