Ήττα - αποκλεισμός στο Κύπελλο για τη Λαμία από το Λεβαδειακό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 07:44 Ήττα - αποκλεισμός στο Κύπελλο για τη Λαμία από το Λεβαδειακό

Αν και προηγήθηκε στο σκορ η ομάδα του Βόκολου, «εξαφανίστηκε» στην επανάληψη γνωρίζοντας την πρώτη της αλλά και οδυνηρή ήττα από την ομάδα της Λιβαδειάς…

Ήττα με ανατροπή γνώρισε στη Λιβαδειά η Λαμία από το Λεβαδειακό με σκορ 2-1 και αποχαιρέτισε από τον πρώτο της αγώνα το θεσμό του Κυπέλλου, όπου πέρυσι είχε κατορθώσει να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά.

Η καλή και ουσιαστική εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου για τη Λαμία, μετατράπηκε σε εφιάλτη στην επανάληψη, όταν και δέχτηκε δύο γκολ μέσα σε οκτώ λεπτά. Το πέναλτυ βέβαια που έδωσε ο Ζαμπαλάς στο 66’ έχουν λόγους να το αμφισβητούν οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο δεν υπάρχει δικαιολογία για το γεγονός ότι σε αυτό το δεύτερο μέρος για 45+8 λεπτά (οι καθυστερήσεις) έμειναν χωρίς τελική προς την εστία του Λεβαδειακού!

Μάλιστα οι «πράσινοι» στα τελευταία λεπτά ήταν αυτοί που απείλησαν και για τρίτο γκολ παίζοντας έξυπνα και ροκανίζοντας όταν έπρεπε τον πολύτιμο χρόνο, ώστε να φτάσουν στην πρώτη τους νίκη μετά από εννέα σερί παιχνίδια στα οποία οι Λαμιώτες μετρούσαν τρεις νίκες και έξι ισοπαλίες!

Το ξεκίνημα

Με νέα πρόσωπα και με νέα εμφάνιση (που δεν αποδείχτηκε γουρλίδικη) γκρι με μπλε, αγωνίστηκε η Λαμία στη Λιβαδειά στο πλαίσιο της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Λεωνίδας Βόκολος παρέταξε μια 11αδα αλλαγμένη κατά 9/11, σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ, καθώς βασικοί ήταν μόνο οι Τζανδάρης και Αμαράλ. Από τους λεγόμενους βασικούς, στην 11αδα ήταν και ο Νούνιες που επέστρεψε από τιμωρία, από κει και πέρα στην άμυνα Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος και Γιαννούτσος, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του, όπως και ο τερματοφύλακας Χατζηεμμανουήλ. Θέση στην 11αδα πήρε για πρώτη φορά ως βασικός ο Ισπανός Αλεξάντερ Μούλα, αλλά και ο Φλοσάρντ Μάλτσι, ενώ την επίθεση ανέλαβαν οι Λόνγκο και Τσιλιανίδης. Και ο τελευταίος πρώτη φορά στην αρχική 11αδα.

Παρά το γεγονός ότι όλοι οι παραπάνω βρεθήκαν για πρώτη φορά μαζί σε επίσημο παιχνίδι, η ομάδα από την αρχή έδειξε διάθεση και ταχύτητα, πιέζοντας τους αντιπάλους στο δικό τους γήπεδο. Αποτέλεσμα της πίεσης ήταν ένα φάουλ από το οποίο προήρθε το πρώτο γκολ του Μάλτσι με τη φανέλα της Λαμίας μόλις στο 5’. Γκολ που έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα του Βόκολου, που πατούσε σαφώς καλύτερα στο γήπεδο.

Στο 25’ νέα μεγάλη φάση για τη Λαμία, από εκτέλεση φάουλ του Μούλα που απέκρουσε το δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Λόνγκο με κεφαλιά σημάδεψε και πάλι το δοκάρι του Στογιάνοβιτς.

Γενικά ήταν ένα ημίχρονο απόλυτα υπέρ της Λαμιώτικης ομάδας που ήλεγξε απόλυτα το ρυθμό και είχε και πέντε τελικές, οι τρεις στην εστία.

Μεταμορφωμένος ο Λεβαδειακός στην επανάληψη

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έκαναν δύο αλλαγές (Μεχία και Βήχος), ενώ και για τη Λαμία πέρασε στο παιχνίδι ο Ακούνια.

Ο Λεβαδειακός παρουσιάστηκε πολύ πιο επιθετικός και στο 58’ από λάθος στο κέντρο της Λαμιώτικης άμυνας έγινε κάτοχος της μπάλας ο Κουάδρα που πλάσαρε στη δεξιά γωνία του Χατζηεμμανουήλ για το 1-1. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πολέδο που πέρασε στο παιχνίδι επίσης στο δεύτερο μέρος είχε σουτ που έφυγε μόλις άουτ, χτυπώντας καμπανάκι στον Λαμιώτικο πάγκο.

Αμέσως στο 60’ πέρασαν στο παιχνίδι Σαντάνα και Τσιλούλης στις θέσεις των Νούνιες και Μούλα.

Μία ακόμη ευκαιρία των γηπεδούχων με το νεοεισελθόντα Βήχο είχαμε στο 64’ σουτ του οποίου απέκρουσε σε κόρνερ ο Χατζηεμμανουήλ. Στην εκτέλεση ο διαιτητής είδε φάουλ (;) του Σαντάνα στο Κουάδρα μέσα στην περιοχή και έδωσε πέναλτυ! Παρά τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων, ο Πολέδο το εκτέλεσε εύστοχα γυρίζοντας το παιχνίδι σε 2-1.

Προσπαθώντας να συνέρθουν από το σοκ της ανατροπής, οι παίκτες της Λαμίας υπέπεσαν σε πολλά λάθη. Στο 79’ η είσοδος του Στάνκο στο ματς έγινε ακριβώς για να νοικοκυρέψει τα πράγματα στον ανασταλτικό τομέα, ενώ πέρασε στο παιχνίδι και ο Μαρτίνεθ που αντικατέστησε τον Μούλα.

Δυστυχώς στο διάστημα που απέμεινε μέχρι το 90’ η Λαμία δεν έκανε ευκαιρία, όπως και σε όλο το 45λεπτο του β’ ημιχρόνου, απέναντι σε μια ομάδα που έκανε συνεχείς καθυστερήσεις θέλοντας να κρατήσει τη μεγάλη νίκη που είναι η πρώτη μετά από 9 παιχνίδια με τη Λαμία ομάδα της Super League!

Στα 8 λεπτά των καθυστερήσεων οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως στο 93’ ο Λεβαδειακός ήταν η ομάδα που πλησίασε στο τρίτο γκολ με το Μεχία. Ο Χατζηεμμανουήλ όμως απέκρουσε σε κόρνερ, δίνοντας την ευκαιρία για νέες καθυστερήσεις στους γηπεδούχους, με το διαιτητή Ζαμπαλά να μοιράζει κάρτες στους παίκτες της Λαμίας, που φάνηκε ότι δεν μπορούσαν να διαχειριστούν το σε βάρος τους σκορ.

Το τελικό 2-1 δίνει το δικαίωμα στο Λεβαδειακό να κάνει όνειρα για τη συνέχεια απέναντι στη Νίκη Βόλου σε διπλές αναμετρήσεις. Για τη Λαμία ήταν ένα πάθημα που ευτυχώς έγινε στο Κύπελλο και ελπίζουμε να γίνει μάθημα. Ίσως η χειρότερη εμφάνιση μετά το ματς στις Σέρρες. Εκεί βέβαια η κακή εμφάνιση αφορούσε όλο το 90λεπτο…

Λεβαδειακός (Νίκος Νιόπλιας): Στογιάνοβιτς, Τσάπρας, Νίκας (49’ Πολέδο), Σωτηράκος, Λιάγκας, Τσελεπίδης, Συμελίδης, Χάμοντ,  Νικολιάς, Κουϊρουκίδης, Κουάδρα (86’ Μπελμόντ)

Στον πάγκο, Γκροφ, Νταγκό, Μεχία, Ρομό, Βήχος, Κασέμι, Τσάρας

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Χατζηεμμανουήλ, Βασιλαντωνόπουλος, Αμαράλ, Γιαννούτσος, Κορνέζος, Τζανδάρης (79’ Στάνκο), Νούνιες (60’ Σαντάνα), Τσιλιανίδης (79’ Μαρτίνεθ), Μούλα (60’ Τσιλούλης), Λόνγκο (46’ Ακούνια), Μάλτσι

(Πηγή φωτογραφιών ΙΝΤΙΜΕ και Facebook)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση