Λαμία - Κηφισιά 4-1: Έγραψε ιστορία με ανατροπή

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2024 09:15 Λαμία - Κηφισιά 4-1: Έγραψε ιστορία με ανατροπή

Πρώτη φορά η ομάδα της Φθιώτιδας πέτυχε «τεσσάρα» στη μεγάλη κατηγορία…

Μεγάλη νίκη σε σημασία και έκταση, σημείωσε η Λαμία κόντρα στην Κηφισιά στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου κατάφερε στο «Αθανάσιος Διάκος» να επικρατήσει με ανατροπή, 4-1 της αντιπάλου της, καθώς στο 12’ είχε βρεθεί πίσω στο σκορ.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά φέτος που η ομάδα της Φθιώτιδας πέτυχε νίκη με διαφορά άνω του ενός γκολ, ενώ ήταν και η πρώτη φορά που πέτυχε τέσσερα γκολ στη μεγάλη κατηγορία!

Γράφοντας ιστορία λοιπόν κατάφερε να φτάσει στις 6 νίκες και στους 24 βαθμούς δύο πίσω από την 6η θέση και τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά το κυριότερο 12 ολόκληρους βαθμούς από τους ουραγούς της βαθμολογίας.

Το σύστημα

Με σύστημα 4-4-2 ξεκίνησε το παιχνίδι ο ΠΑΣ Λαμία. Στην άμυνα ο Τζανετόπουλος πήρε θέση δίπλα στον Παπαδόπουλο με τους Σιμόν και Αμαράλ να είναι τα πλάγια μπακ.

Μπροστά τους οι Τζανδάρης και Νούνιες και στα άκρα οι Τσιλούλης - που επέστρεψε από τον τραυματισμό του - και Μαρτίνεθ και μπροστά Ακούνια και Καρλίτος. Ο Ισπανός που βρήκε θέση στην αρχική 11αδα μετά από τρεις αγωνιστικές, ενώ μεγάλος απών ήταν ο Βικίντας Σλίβκα, που είναι τραυματίας.

Με αρκετή όρεξη οι παίκτες της Λαμίας μπήκαν στο παιχνίδι πιέζοντας σε όλο το γήπεδο τους αντιπάλους τους.

Η πρώτη τελική πάντως ανήκει στους φιλοξενούμενους και την αναφέρουμε όχι γιατί ήταν κάποια σημαντική ευκαιρία αλλά γιατί ήταν μια εκπληκτική μπαλιά 50 και πλέον μέτρων του Ιπαλίμπο που έφερε το Μασούρα σε πλάγια θέση αλλά η σέντρα σουτ πέρασε άουτ.

Παρά την όποια πίεση της Λαμίας η Κηφισιά ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ στο 12’. Από μια σέντρα από αριστερά του Μιλίσεβιτς μετά από κόρνερ πάσα του Μπιφουμά, ο Τεϊσέιρα έπιασε την κεφαλιά και από κοντά ο Λαντρ που φάνηκε να είναι οφσάιντ έκανε το 0-1.

Η Κηφισιά ανοίγει το σκορ:

Η Λαμία προσπάθησε να απαντήσει με ένα σουτ του Καρλίτος που έφυγε λίγο άουτ στο 15’.

Η ευκαιρία του Καρλίτος:

Στο 23’ όμως έγινε το 1-1. Από φάουλ του Καρλίτος, ο Λαντρ απομάκρυνε αρχικά με κεφαλιά, η μπάλα όμως έφτασε στο Σιμόν που σούταρε με το αριστερό. Η μπάλα χτύπησε και σε αμυντικό και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Αναγνωστόπουλου. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Ισπανού στην Ελλάδα, που είχε μέχρι τώρα δύο ασιστ (φέτος) και συνολικά έξι με τη φανέλα της Λαμίας.

Το γκολ του Σιμόν:

Ωραία ενέργεια του Τσιλούλη στο 30’ από δεξιά και παράλληλη σέντρα που δε βρήκε συμπαίκτης ή αντίπαλος, σε ένα χρονικό σημείο που η μπάλα γύρισε για δύο περίπου λεπτά στην περιοχή του Αναγνωστόπουλου. Η «πολιορκία» ολοκληρώθηκε με ένα γεμάτο αλλά άστοχο σουτ του Νούνιες.

Η υπεροχή της Λαμίας ήταν εμφανής και στο 37’ πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ευτυχώς βέβαια που υπήρχε VAR καθώς ο β’ βοηθός μπερδεύτηκε (τουλάχιστον) και υπέδειξε οφσάιντ. Από κεφαλιά απόκρουση του Παπαδόπουλου, ο Ακούνια κέρδισε στον αέρα τον αντίπαλό του και έβγαλε στον κενό χώρο τον Μαρτίνεθ που έφυγε από κανονικότατη θέση και πλάσαρε εύστοχα την μπάλα στα δίχτυα (2-1). Ο βοηθός είδε τον Καρλίτος ακάλυπτο που δεν επηρέαζε τη φάση και έδωσε οφσάιντ που ευτυχώς ελέγχθηκε σωστά από τον VAR.

Το ωραίο γκολ του Μαρτίνεθ:

Λίγο έλειψε να χαλάσει την εικόνα της αντεπίθεσης η Λαμία στο 43’ από ένα εύκολο λάθος στην αντίπαλη περιοχή, βγήκε στην κόντρα ο Μπιφουμά και έβγαλε σε τετ-α-τετ τον Μασούρα. Το πλασέ του τελευταίου πρόλαβε να κόψει ο Κοσέλεφ και να ολοκληρώσει σε κόρνερ ο Τζανδάρης.

Η επανάληψη

Η πρώτη τελική ή καλύτερα τελικές, και στο β’ ημίχρονο ανήκουν στην Κηφισιά. Στο 48’ ένα φάουλ του Μιλίσεβιτς μπλόκαρε ο Κοσέλεφ, με τον τερματοφύλακα της Λαμίας να επεμβαίνει και στο 49’. Ήταν η πάσα του Μπιφουμά στον Οζέγκοβιτς που τετ α τετ πλάσαρε εντελώς άστοχα προ της έγκαιρης εξόδου του Κοσέλεφ. Μάλιστα πάνω στη φάση χτύπησε ο Κοσέλεφ και δέχτηκε τις περιποιήσεις του ιατρικού τιμ.

Η Λαμία αυτή τη φορά απάντησε με ευκαιρία και γκολ! Αρχικά στο 55’ ο Αμαράλ έφυγε στην κόντρα και είδε τον Ακούνια να κάνει παράλληλα την κούρσα. Επιχείρησε να τον βγάλει στον κενό χώρο με αρκετή δύναμη στέλνοντας την μπάλα προς την εστία, εκεί όπου με υπερένταση ο Αναγνωστόπουλος την πέταξε κόρνερ.

Στην εξέλιξη της φάσης όμως και ενώ ο Νούνιες μπλοκαρίστηκε και δε σούταρε παρά υπέπεσε σε φάουλ, η Λαμία έβγαλε και τρίτο γκολ. Ο Πέιος πήγε να το εκτελέσει με πάσα, ο Λαντρ δεν το κατάλαβε, μπήκε στη φάση ο Καρλίτος που με έξοχη τρίπλα και ακόμη πιο έξοχο πλασέ έγραψε το 3-1.

Το 6ο φετινό γκολ του Καρλίτος:

Η Κηφισιά προσπάθησε να συνέρθει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι και ο Βόκολος απάντησε με τις αλλαγές των Σίντκλει και Τόσιτς στις θέσεις τον Ακούνια και Μαρτίνεθ.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 72’ από προσπάθεια του Γκόμπελιτς και κεφαλιά του Οζέγκοβιτς από καλή θέση άουτ.

Στο 76’ διπλή ευκαιρία της Λαμίας με βολέ του Τζανδάρη που απέκρουσε εκπληκτικά ο Αναγνωστόπουλος, η μπάλα έφτασε δεξιά στον Σιμόν, το νέο βολέ του οποίου μπλόκαρε ο πορτιέρο της Κηφισιάς με διπλή προσπάθεια.

Ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία της Λαμίας για το 4-1 στο 78’. Ο Καρλίτος έβγαλε την μπαλιά στον κενό χώρο για τον Τσιλούλη που έφυγε από κανονική θέση, όμως ο Αναγνωστόπουλος ενστικτωδώς απέκρουσε στο τετ α τετ με το τεντωμένο χέρι του.

Στο 83’ ο Βόκολος έκανε δύο ακόμη αλλαγές, βγάζοντας τον κατάκοπο Νούνιες και βάζοντας τον Στάνκο, αλλά και τον Μάλτσι στη θέση του Καρλίτος, που επίσης έδωσε ότι μπορούσε συν ένα γκολ.

Από ένα λάθος του Σιμόν, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 85’ η φάση όμως έληξε αναίμακτα για τη Λαμία, που πρόλαβε να ανδιοργανωθεί με τα νέα πρόσωπα.

Έτσι στο 87’ από φάουλ του Τόσιτς ο Μάλτσι πετάχτηκε και με τη βοήθεια και του Τεττέη την έστειλε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Αναγνωστόπουλου- γράφοντας το ιστορικό 4-1, καθώς δεν είχε ξαναπετύχει τέσσερα γκολ στη μεγάλη κατηγορία.

Το ιστορικό 4-1 από το Μάλτσι:

Η αλλαγή του Τερεζίου με τη συμπλήρωση 90 λεπτών στη θέση του εξαιρετικού Τσιλούλη, ήταν για να πάρει την πρώτη του συμμετοχή ο νεαρός αμυντικός.

Το τελικό σφύριγμα του Διαμαντόπουλου, που είχε εύκολο γενικά έργο, βρήκε τη Λαμία να πανηγυρίζει τη μεγαλύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα σε αυτά τα εφτά χρόνια παρουσία της στη μεγάλη κατηγορία.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Νούνιες (83’ Στάνκο), Τζανδάρης, Τσιλούλης (91’ Τερεζίου), Ακούνια (70’ Σίντκλει), Μαρτίνεθ (70’ Τόσιτς), Καρλίτος (83’ Μάλτσι)

Νάγκι, Κορνέζος, Τσούκαλος, Βασιλαντωνόπουλος

Κηφισιά (Ντέιβιντ Νίλσεν): Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς, Τεϊσέιρα Μιλίσεβιτς, Λαντρ, Πέιος (61’ Σολόα), Οζέγκοβιτς, Ιπαλίμπο (λ.τρ. 81’ Ίλιεφ), Μασούρας (46’ Κρισιούμα), Μπιφουμά, Τεττέη

Νικοπολίδης, Παρρας, Σπίνος, Τσάπαν, Κωνσταντακόπουλος, Σολόα, Ατερέγκεν

Διαιτητές: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, Αντώνιος Σινιοράκης, Παντελής Σπυρόπουλος

4ος Διαιτητής: Σταύρος Τσιμεντερίδης

VAR: Στέφανος Κουμπαράκης

ΑVAR: Τρύφωνας Πετρόπουλος.

Το παιχνίδι:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση