Παναιτωλικός - Λαμία 1-2: Παλικαρίσιο διπλό μέσα στο Αγρίνιο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2024 09:18 Παναιτωλικός - Λαμία 1-2: Παλικαρίσιο διπλό μέσα στο Αγρίνιο

Μάλτσι και Νούνιες οι σκόρερ, ενώ ο Καρλίτος είχε δοκάρι…

Διατηρώντας την καλή παράδοση στο Αγρίνιο, όπου είχε κερδίσει και πέρυσι, η Λαμία επικράτησε 1-2 του Παναιτωλικού στο πλαίσιο της 20ης αγωνστικής της Stoiximan Super League.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, ωστόσο η Λαμία ήταν πιο αποτελεσματική επιθετικά και δίκαια πανηγύρισε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς έχοντας ως σκόρερ τους Μάλτσι (σκόραρε για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι) και Νούνιες.

Είχε μάλιστα και δοκάρι με τον Καρλίτος και ενώ το σκορ ήταν 0-1.

Από την άλλη ο Παναιτωλικός αν και ισοφάρισε νωρίς στην επανάληψη και είχε τρία δοκάρια ( το ένα διπλό) δεν έδειξε ότι μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο από την ισοπαλία, απέναντι στη Λαμία που μπορεί να έχει παράπονα από το διαιτητή Τσιάρα. Ο ρέφερι από την Καβάλα δεν είναι ότι έκλεισε τα μάτια στο πεντακάθαρο χέρι - πέναλτι στο 66’ και ενώ το σκορ ήταν 1-1, αλλά στα συνολικά σφυρίγματά του και στα φάουλ που σφύριξε σε βάρος των Φθιωτών μοιράζοντας και πέντε κίτρινες σε ένα ματς ιδιαίτερα αθλητικό.

Μετά από αυτή τη δεύτερη σερί νίκη η Λαμία είναι και πάλι 6η περιμένοντας το ματς Αστέρας - Ατρόμητος.

Η αλλαγή και το σύστημα

Με μια και μοναδική αλλαγή σε σχέση με το νικηφόρο παιχνίδι με την Κηφισιά, ξεκίνησε η Λαμία. Στη θέση του Ακούνια που έφυγε οριστικά για την πατρίδα του, ξεκίνησε ο Μάλτσι που είχε πετύχει και πάλι γκολ στο τελευταίο ματς.

Ο Μάλτσι που πήρε θέση στην επίθεση δίπλα στον Καρλίτος αποτελώντας την πρώτη από τις τρεις ζώνες άμυνας στο σύστημα 4-4-2 που παράταξε ο Βόκολος. Πίσω τους οι Τσιλούλης, Μαρτίνεθ,  Τζανδάρης και Νούνιες, με τους δύο πρώτους να αλλάζουν θέσεις δεξιά - αριστερά και τους δύο τελευταίος να έχουν την ευθύνη της νευραλγικής θέσης «6». Στα μετόπισθεν, οι Παπαδόπουλος και Τζανετόπουλος έχοντας στο πλάι Σιμόν και Αμαράλ. Τέλος στα δοκάρια για 19ο παιχνίδι ο Κοσέλεφ που έχει πλέον πίσω του στον πάγκο τον Χατζηεμμανουήλ.

Η Λαμία όπως και στο ματς του α’ γύρου (Καρλίτος 7’) άνοιξε το σκορ νωρίς, αυτή τη φορά με τον Καρλίτος να είναι δημιουργός. Από φάουλ του Ισπανού ο Μάλτσι σαν σε προπόνηση, απέναντι σε μια ομάδα που έχει τη δύναμή της στα στημένα, με ζυγισμένη κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Καπίνο (0-1).

Ο Μάλτσι ανοίγει το σκορ:

Η Λαμία που στο πρώτο ημίωρο θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλο γκολ, με κορυφαίες ευκαιρίες αυτή του Τσιλούλη (εξαιρετική σέντρα Σιμόν με το αριστερό) στο 14’ και Καρλίτος στο 23’.

Στην τελευταία φάση ήταν ένα από τα πολλά κόρνερ που εκτέλεσε ο πρώτος σκόρερ των Φθιωτών από αριστερά, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μάλτσι από τα τρία μέτρα δεν μπόρεσε να την σπρώξει στην κενή εστία!

Το δοκάρι του Καρλίτος:

Ο Καρλίτος που είχε μία ακόμη καλή στιγμή στο 17’ από πάσα του Τζανδάρη όταν υπό πίεση πλάσαρε άουτ.

Η ευκαιρία του Καρλίτος στο 17':

Σε αυτά τα πρώτα 30 λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές με Καρέλη (15’) και Ντουάρτε (18’). Στη 2η φάση ο «πρωτάρης» διαιτητής Τσιάρας δεν είδε το ξεκάθαρο επιθετικό φάουλ του Αργεντίνου πάνω στον Αμαράλ και του μέτρησε το άστοχο πλασέ ως τελική.

Ακόμη ένα καλό φάουλ από τον Σενγκέλια στο 29’ εξουδετέρωσε ο Κοσέλεφ.

Στο 34’ η Λαμία με τον Καρλίτος ξανάγγιξε το 0-2, όμως το βολέ του Ισπανού έβγαλε με το πόδι ο Καπίνο.

Στο 44’ ο Παναιτωλικός απάντησε στα δοκάρια της Λαμίας και μάλιστα με διπλό. Από σέντρα του Τορεχόν ο Χουάνπι με κεφαλιά σημάδεψε τη συμβολή των δοκών και στην επαναφορά ο Καρέλης με κόντρα στον Τζανετόπουλο την ξανάστειλε στο ίδιο σημείο!

Το διπλό δοκάρι:

Κάπως έτσι πήγαμε στα αποδυτήρια, ωστόσο πρέπει να γίνει αναφορά στα φάουλ που έδωσε στους γηπεδούχους ο διαιτητής Τσιάρας φορτώνοντας και με τρεις κίτρινες κάρτες τους φιλοξενούμενους (7 φάουλ - 3κάρτες)!

Η επανάληψη

Το νωθρό ξεκίνημα της Λαμίας στην επανάληψη, έβαλε αμέσως στο παιχνίδι την ομάδα του Αγρινίου. Ο Καρέλης δεν μπόρεσε να σουτάρει με αντίπαλο τον Τζανετόπουλο, όμως η μπάλα μετά από διπλή κόντρα σε Άνταμ και Τζανδάρη, στρώθηκε ιδανικά στον Μαυρία που πρόλαβε τον Αμαράλ και με δυνατό σουτ έγραψε το 1-1.

Η ισοφάριση του Παναιτωλικού:

Πρωταγωνιστής στο 66’ και πάλι ο διαιτητής Τσιάρας όταν ο Τσιλούλης σέντραρε και η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο χέρι του Στάγιτς. Υπεύθυνος βέβαια ήταν και ο VAR Ευαγγέλου που δεν ξέρουμε αν ειδοποίησε το ρέφερι από την Καβάλα.

Αν και ο Παναιτωλικός είχε τη δύναμη και τη διάθεση, η Λαμία σε κάθε επίθεση έδειχνε πιο επικίνδυνη για γκολ.

Στο 73’ ήρθαν οι αλλαγές των Τσιλούλη και Μαρτίνεθ με Τόσιτς και Σίντκλέϊ φρεσκάροντας τα «φτερά» της επίθεσης. Κρίνοντας και από τις αλλαγές του Γιάννη Πετράκη και οι δύο ομάδες ήθελαν κάτι παραπάνω από την ισοπαλία.

Μια καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο παιχνίδι ήταν το σουτ του Φρεντ Ντουάρτε στο 77’ που έφυγε λίγο άουτ.

Η είσοδος του Ζοάο Πέδρο στο παιχνίδι έκανε πιο επιθετικό τον Παναιτωλικό που ένα λεπτό αργότερα είχε νέο δοκάρι. Ο Σίλβα σέντραρε και ο Ζοάο Πέδρο με κεφαλιά σήμάδεψε το δοκάρι τυ Κοσέλεφ. Στην επαναφορά μάλιστα ο Τζανετόπουλος έδιωξε προ του καρέλη, ενώ στο ριμπάουντ ο Μαυρίας σούταρε άουτ!

Κόντρα στην εικόνα του παιχνιδιού στο 82’ η Λαμία έβγαλε γκολ. Μία από τις γνωστές επελάσεις του Νούνιες που έκανε και το σουτ που δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Καπίνο (1-2).

Νέο δοκάρι για τον Παναιτωλικό:

Νούνιες και γκολ:

Εντωμεταξύ στο παιχνίδι είχε μπει και ο Τσούκαλος στη θέση του Καρλίτος ο οποίος παρά τις φάσεις που δημιούργησε δεν μπόρεσε να βγάλει και γκολ.

Ο Τσούκαλος που είχε μεγάλη ευκαιρία στο 88’, καταλαβαίνοντας ότι ο Ντουάρτε θα γυρίσει στον τερματοφύλακα παρενεβλήθη όμως ο Καπίνο πρόλαβε και βγήκε και μπλόκαρε την μπάλα.

Η αλλαγή του Κορνέζου στο 90’ που μπήκε στη θέση του Μάλτσι ήταν για να αντιμετωπίσουν τα γεμίσματα των γηπεδούχων.

Αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη της Λαμίας και η δεύτερη εκτός έδρας, έχοντας ακόμη και τέσσερις ισοπαλίς μακριά από το Αθανάσιος Διάκος.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μαυρίας (90’ Μπακάκης), Ντουάρτε Μπ., Στάγιτς, Σίλβα, Λιάβας, Πέρες (90’ Μπουζούκης), Χατζηθεοδωρίδης (76’ Πέδρο), Χουάνπι (65’ Ντουάρτε Φ.), Καρέλης, Σενγκέλια (65’ Ντίαζ)

Στεργιάκης, Τσιγγάρας, Μάλης, Μπελεβώνης

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Νούνιες, Τζανδάρης, Τσιλούλης (73’ Τόσιτς), Μάλτσι (90’ Κορνέζος), Καρλίτος (80’ Τσούκαλος), Μαρτίνεθ (73’ Σίντκλεϊ)

Χατζηεμμανουήλ, Λέικ, Γιαννούτσος, Τερεζίου, Βασιλαντωνόπουλος

Οι καλύτερες στιγμές του αγώνα:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση