Ο Βόλος κινδυνεύει να χάσει το παιχνίδι με την Κηφισιά εξαιτίας της ρατσιστικής επίθεσης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 12:34 Ο Βόλος κινδυνεύει να χάσει το παιχνίδι με την Κηφισιά εξαιτίας της ρατσιστικής επίθεσης (φωτο intime)

O διαιτητής Πουλικίδης δεν το έχει αναφέρει στο φύλλο αγώνα.

Ακριβό κόστος είναι πιθανό να έχει για το Βόλο η ρατσιστική επίθεση σε βάρος του ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς, Ανδρέα Τετέι από τον πρόεδρο της ομάδας της Μαγνησίας, Αχιλλέα Μπέο.

Σύμφωνα με το gazzetta.gr, o 22χρονος Έλληνας ποδοσφαιριστικής ήταν εκείνος που κατήγγειλε το περιστατικό μετά το τέλος του αγώνα, με τον Βόλο να απαντάει πως επρόκειτο για μπέρδεμα και ο χαρακτηρισμός αυτός πήγαινε στην υπόδειξη του διαιτητή μέχρι ο Τετέι με νέες δηλώσεις του αρχικά και η Κηφισιά με βίντεο στην συνέχεια να επιβεβαιώσουν πως ο δράστης της επίθεσης αυτής ήταν ο Δήμαρχος του Βόλου.

Μπορεί η ομάδα της Μαγνησίας να κατόρθωσε να μην χάσει στο παιχνίδι αυτό, αφού το ματς έληξε με το σκορ στο 0-0, ωστόσο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ο αγώνας αυτός να κατοχυρωθεί υπέρ της Κηφισιάς στα χαρτιά λόγω του συμβάνοντας αυτού όπως ορίζει ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με το άρθρο 18 του Π.Κ. της ΕΠΟ που αναφέρεται στα θέματα ρατσισμού, αν κάποιος αξιωματούχος ομάδας προβεί σε μία τέτοια συμπεριφορά τιμωρείται με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από τρείς μήνες έως έναν χρόνο, αλλά και πρόστιμο 50 χιλ. ευρώ εφόσον είναι αξιωματούχος ΠΑΕ. Και συνεχίζει στην δεύτερη παράγραφο τονίζοντας πως αν αυτή η ρατσιστική συμπεριφορά διαπραχθεί από αξιωματούχους ή ποδοσφαιριστές μιας ομάδας, τότε ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια ομάδα τιμωρείται επιπλέον των ποινών της παραγράφου1 και με χρηματική ποινή 20-80.000 ευρώ».

Μάλιστα, το γεγονός πως ο διαιτητής Πουλικίδης δεν το έχει αναφέρει στο φύλλο αγώνα δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, αφού λόγω της ύπαρξης του βίντεο ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας μπορεί να ασκήσει δίωξη και ο δικαστής να το λάβει υπόψη του.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση