Άρης - Λαμία 3-1: «Καθάρισε» μέσα σε 4 λεπτά!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 08:40 Άρης - Λαμία 3-1: «Καθάρισε» μέσα σε 4 λεπτά!

Όταν οι γηπεδούχοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα για πρώτη φορά, όλα έγιναν πιο εύκολα. Μεγάλη ευκαιρία είχε στο 41’ η Λαμία να προηγηθεί στο σκορ, μείωσε στο τέλος με το παρθενικό γκολ του Κοντονίκου στη Super League…

Προσπάθησε αλλά στο τέλος έμεινε με τη γεύση μια βαριάς ήττας στο «Κλεάνθης Βικελίδης» η Λαμία που ηττήθηκε με 3-1 από τον Άρη στο πλαίσιο τςη 2ης αγωνιστικής των πλέι - οφ της Stoiximan Super League.

Η Λαμία που στάθηκε πολύ καλά στο πρώτο μέρος μπλοκάροντας τα ατού των γηπεδούχων (ειδικά το δαιμόνιο Μορόν) και κρατώντας μακριά όχι μόνο από το γκολ αλλά και από τις ευκαιρίες με εξαίρεση ίσως τη φάση του 7’. Μάλιστα θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί στη φάση του 41’ όταν ο Μάλτσι μόνος του απέναντι από τον Κουέστα πλάσαρε άουτ.

Στην επανάληψη τώρα σε μια ουσιαστικά αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Σουλεϊμάνοφ έβγαλε ένα καταπληκτικό γκολ και έλυσε το «γόρδιο δεσμό». Ένα γκολ που αποσυντόνισε τους Λαμιώτες οι οποίοι μέσα σε 4 λεπτά μάζεψαν συνολικά τρεις φορές την μπάλα από τα δίχτυα τους.

Το μόνο θετικό από το παιχνίδι αυτό ίσως ήταν το γκολ της τιμής που ήρθε στο τέλος από το νεαρό Κοντονίκο που έβγαλε το παρθενικό του γκολ στο μεγάλο πρωτάθλημα και έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει.

Η αρχική 11αδα

Με τον Κορνέζο να παίζει παρτενέρ του Παπαδόπουλου στο κέντρο της άμυνας και στα πλάγια Σιμόν και Σίντκλεϊ ξεκίνησε το παιχνίδι η Λαμία που είχε στα δοκάρια και πάλι τον Κοσέλεφ. Μπροστά τους οι Νούνιες, Στάνκο, Σλίβκα και Μαρτίνεθ και προωθημένοι Τσιλούλης και Μάλτσι.

Ο Άρης που ξεκίνησε από την αρχή να πιέζει την Λαμιώτικη εστία με την 1η τελική ουσιαστικά να καταγράφεται στο 7’ με τον πρώτο του σκόρερ τον Μορόν. Ο φορ των γηπεδούχων βρήκε το χώρο και σούταρε από καλή θέση για να αποκρούσει σε κόρνερ ο Κοσέλεφ.

Η απάντηση από τη Λαμία στο 14’ από ωραίο συνδυασμό Τσιλούλη και Μαρτίνεθ και σουτ σαν σε προβολή του Ισπανού που έφυγε λίγο άουτ.

Στο επόμενο λεπτό, οι γηπεδούχοι θα βρεθούν και πάλι μέσα στην αντίπαλη περιοχή με τον Σουλεϊμάνοφ τελικά να σουτάρει και ο Κοσέλεφ να μπλοκάρει την μπάλα.

Παρά τα αρκετά σφυρίγματα σε βάρος της η Λαμία, κατάφερε να χτίσει μία ακόμη επίθεση στο 23’ που κατέληξε σε ένα σουτ στην εστία του Σλίβκα, χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα αφού έφυγε κόρνερ. Η Λαμία που κέρδισε δύο κόρνερ μέσα σε δύο λεπτά, ανεβάζοντας τις γραμμές της χωρίς όμως να αφήνει και την προσοχή της στα μετόπισθεν.

Στο 31’ μία ακόμη τελική για τον Άρη με τον Νταρίντα να σουτάρει και να αποκρούει ο Κοσέλεφ.

Η τελευταία καλή φάση του ημιχρόνου, ήταν πάντως για τη Λαμία στο 41’ που πιθανόν έκρινε και το παιχνίδι. Όπως και στο 14’ ο Τσιλούλης έφυγε από δεξιά, από φοβερή κούρσα του Νούνιες, έκανε την παράλληλη μπαλιά στην απέναντι πλευρά με τον Μάλτσι ανενόχλητο να επιχειρεί το σουτ και η μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Κουέστα, στην πιο κλασική ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο πρώτο 45λεπτο.

Αν εκεί είχε γίνει το 0-1 πολύ δύσκολα θα ακολουθούσε το πάρτυ του β’ ημιχρόνου για τους γηπεδούχους.

Η επανάληψη

Χωρίς αλλαγές πέρασε στο παιχνίδι στην επανάληψη η Λαμία σε αντίθεση με τον Άρη που άλλαξε τον Ανσαριφάρντ με τον Σαβέριο.

Ο Άρης συνέχισε όπως και στο πρώτο μέρος, έχοντας περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του, χωρίς όμως ρυθμό. Οι φάσεις αναμενόταν από το Μορόν, που έδωσε πολλές μάχες με τον Παπαδόπουλο εντός περιοχής όπως και στο 53’ που κατάφερε να πλασάρει άστοχα όμως.

Δυστυχώς όμως μια στιγμιαία αδράνεια έφερε την κατάρρευση. Στο επόμενο σχεδόν λεπτό σε μια αντεπίθεση ο Άρης θα βρει κενό χώρο με τον Νταρίντα και με τον Σουλεϊμάνοφ να δοκιμάζει το σουτ και να γράφει το 1-0. Μεγάλη η ευθύνη στην πρώτη γραμμή άμυνας που του έδωσαν το χώρο και το χρόνο να ζυγίσει και να πιάσει ένα πολύ όμορφο σουτ.

Αυτό το γκολ στοίχισε πολύ στην αυτοσυγκέντρωση των φιλοξενούμενων και με τη σέντρα έγινε το 2-0. Εύκολο κλέψιμο του Μορόν και πάσα στο Μανού Γκαρθία που δεν είχε να χάσει τίποτα σουτάροντας δυνατά και στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Κοσέλεφ (2-0).

Ο εφιάλτης συνεχίστηκε και στο 59’ ο Μπράμπετς έγραψε το 3-0 με τη βοήθεια κι της τύχης. Η κεφαλιά πάσα του Φαμπιάνο (σέντρα Φερράρι), ο σκόρερ μόλις πρόλαβε τον Κορνέζο, ο Κοσέλεφ απόκρουσε όμως η μπάλα πήγε πάλι στον Μπράμπετς που πλάσαρε για να βρει η μπάλα πάνω στον Παπαδόπουλο και να περάσει πάνω από τον τερματοφύλακα της Λαμίας.

Με το παιχνίδι να έχει τελειώσει ο Άρης έκοψε ρυθμό και προχώρησε σε αλλαγές. Ομοίως στο 67’ και ο Βόκολος που έβγαλε Νούνιες, Στάνκο, Μαρτίνεθ και Σλίβκα και βάζοντας Σαντάνα, Τζανδάρη, Λέικ και Τόσιτς.

Στο 69’ μια τελική για τη Λαμία με τον Τσιλούλη με την μπάλα να φεύγει πάντως άουτ.

Τελευταία αλλαγή για τη Λαμία ήταν με τον νεαρό Κοντονίκο να παίρνει τη θέση του Μάλτσι στο 84’ και πέντε λεπτά αργότερα να πετυχαίνει το πρώτο γκολ της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Λαμίας από τον Άρη μετά από τρία παιχνίδια και το εφιαλτικό Νοέμβρη του 2022 που με 10 παίκτες είχε ηττηθεί στο ίδιο γήπεδο με 5-0.

Βετεράνοι ποδοσφαιριστές του Άρη παρακολούθησαν το παιχνίδι ενόψει και του μεγάλου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με κουταβάκια στα χέρια μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Άρη από τα φιλοξενούμενα ζωάκια του Φιλοζωικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Εθελοντών Ariel.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Λουέστα, Οντουμπαγιό, Φερράρι, Μπράμπετς, Φαμπιάνο (78’ Ρόουζ), Ζιλ (64’ Βερστράτε), Νταρίντα, Γκαρθία (74’ Τζούρασεκ), Σουλειμάνοφ (64’ Φετφατζίδης), Ανσαριφάρντ (46’ Σαβέριο), Μορόν

Στον πάγκο, Χουτεσιώτης, Πάρδο, Μοντόγια, Παναγίδης

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες (67’ Σαντάνα), Στάνκο (67’ Τζανδάρης), Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (67’ Τόσιτς), Μάλτσι (84’ Κοντονίκος), Σλίβκα (67’ Λέικ)

Στον πάγκο, Χατζηεμμανουήλ, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος

Διαιτητές: Κωνσταντίνος Περράκης, Γεώργιος Χριστάκογλου, Γεωργία Κομισοπούλου

4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Πουλικίδης

VAR: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

ΑVAR: Ηλίας Κωνσταντίνου

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση