Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Στερεάς και φέτος στην Ανόπαια Ατραπό!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Μαΐου 2017 15:55 Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Στερεάς και φέτος στην Ανόπαια Ατραπό!

Το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και το Τμήμα Φυσικοθεραπείας πιστό στο ραντεβού του, συμμετείχε και φέτος στον 8ο Ορεινό Αγώνα τρεξίματος «Ανόπαια Ατραπός» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 στις Θερμοπύλες με την οργάνωση ειδικού περιπτέρου στον τερματισμό της διαδρομής, στον προαύλιο χώρο του Καινοτόμου Μουσείου Θερμοπυλών . Η φετινή συμμετοχή έκρυβε και μια έκπληξη αφού ο Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα» που είναι διοργανωτής του Ορεινού Αγώνα «Ανόπαια Ατραπός», βράβευσε το Τμήμα Φυσικοθεραπείας για την παρουσία του και την ουσιαστική προφορά του στον αγώνα.

Οι δρομείς μετά τον τερματισμό τους είχανε τη δυνατότητα να λάβουν υπηρεσίες αποθεραπείας με ειδικές τεχνικές αθλητικής φυσικοθεραπείας και πρώτων βοηθειών από τους φοιτητές του Τμήματος υπό την επίβλεψη των καθηγητών που τους συνόδευαν. Επιπλέον, τους δόθηκε η ευκαιρίανα συμμετέχουν σεπροσωπική αξιολόγηση με ειδικές δοκιμασίες (αξιολόγηση VO2max, ελαστικότητας κάτω άκρων, εμβιομηχανικών αποκλίσεων όπως πρηνισμό, στροφή ισχίου κλπ) καθώς και με συμπλήρωση  ειδικού ερωτηματολόγιου για τον καθορισμό παραγόντων πρόκλησης τραυματισμών και να γίνει συμβουλευτική για την πρόληψη τους.

Τέλος, έγινε πρόγραμμα ομαδικής θεραπευτικής άσκησης με διατάσεις στο οποίο συμμετείχαν πολλοί δρομείς, στον προαύλιο χώρο του μουσείου στο γκαζόν. Πρέπει να σημειωθεί ότι το περίπτερο του Τμήματος Φυσικοθεραπείας είχε μεγάλη συμμετοχή και φέτος, αφού περισσότεροι από 150 αθλητές μας επισκέφτηκαν!

Οι φοιτητές εκτός από την ουσιαστική βοήθεια που δώσανε στους αθλητές στη χθεσινή διοργάνωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών με ξενάγηση από το προσωπικό του Μουσείου. 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση