ΠΑΣ Λαμία - Αστέρας Τρίπολης 1-0: Ένα γκολ ήταν αρκετό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 08:40 ΠΑΣ Λαμία - Αστέρας Τρίπολης 1-0: Ένα γκολ ήταν αρκετό

Χρυσός σκόρερ ο Καραγιάννης…

Ένα γκολ ήταν αρκετό για την ομάδα του ΠΑΣ Λαμία να πάρει πολύτιμη νίκη μετά από τρεις μήνες, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League Σουρωτή.

Η Λαμία ξεκίνησε το παιχνίδι με φουλ επιθετικό σχήμα, τουλάχιστον στα χαρτιά. Στο γήπεδο όμως ο Αστέρας ήταν πιο επικίνδυνος αφήνοντας χώρους στους γηπεδούχους και εκμεταλλευόμενος τον ανοιχτό χώρο.

Αποτέλεσμα στο πρώτο 45λεπτο οι φιλοξενούμενοι να μετρούν έξι τελικές προσπάθειες έναντι μιας – άστοχης – της Λαμίας, με ένα δοκάρι μάλιστα σε σουτ του Κυριακόπουλου.

Η συνταγή με Μπούντνικ στην κορυφή, αριστερά και δεξιά τους Βάντερσον και Ορτέγκα, μαζί και ο Πίτι που ήταν η πιο αξιόπιστη λύση στα χαφ, δεν απέδωσε. Ο Ουκρανός βαρύς, ο Ορτέγκα χωρίς ολοκληρωμένες προσπάθειες και ο Βάντερσον με πολλές παραπανίσιες ενέργειες δεν έφεραν κάτι καλό μπροστά για τη Λαμία. Ωστόσο ο Μπάμπης Τεννές προτίμησε να βγάλει στην επανάληψη τον Πίτι, βάζοντας τον Ακόστα προτιμώντας τη δύναμη και τα νιάτα από την εμπειρία του Ισπανού. Η αλλαγή βέβαια που έμελλε να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά» ήταν ο Αλέξανδρος Καραγιάννης που πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, σε μια αδιάφορη μπαλιά κατάφερε να βάλει μπροστά στο σκορ τη Λαμία.

Γενικά στην επανάληψη και ειδικά μετά το 65' - 70’ τα συστήματα πήγαν περίπατο με τη Λαμία να προσπαθεί με οποιονδήποτε τρόπο να φέρει την μπάλα στην περιοχή του Αστέρα όπου είχε γεμίσει με «κυανόλευκους», ενώ οι φιλοξενούμενοι να εκμεταλλευτούν τους επικίνδυνους Τόνσο και Μανιά. Μετά το γκολ βέβαια το συγκεκριμένο... σύστημα άλλαξε για τις δύο ομάδες!

Στην άμυνα αν και με λιγότερα πρόσωπα η ομάδα στάθηκε καλά και οι όποιες φάσεις δημιουργήθηκαν – ακόμη και το δοκάρι – ήταν από τα πολλά σουτ και τα κόρνερ που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι. Στα τελευταία λεπτά βέβαια με τον Αστέρα να προσπαθεί να ισοφαρίσει υπήρξαν έντονα καρδιοχτύπια, αλλά τέλος καλό όλα καλά...

Φάσεις και γκολ

5': Ο Ισνάλντο σέντραρε όμορφα από αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι σουτ του Τσιλιανίδη στην κίνηση, αλλά η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Παντελιάδη και ο Παπαδόπουλος μάζεψε.

11’: Ο Μπούντνικ δεν μπόρεσε να περάσει την μπάλα σε δύο χρόνους στην αντίπαλη περιοχή, στην πρώτη επικίνδυνη επίθεση της Λαμίας.

17’: Πρώτη ολοκληρωμένη επίθεση για τους γηπεδούχους με σουτ ψηλοκρεμαστό του Πίτι που καταλήγει άουτ.

28’: Βολίδα του Κυριακόπουλου στο δοκάρι του Παπαδόπουλου που απλά παρακολουθούσε την μπάλα.

31’: Ένα ακόμη σουτ δοκιμάζει ο Κυραικόπουλος με την μπάλα να βρίσκει στον Ασίγκμπα και να καταλήγει κόρνερ.

35’: Μακριά από τα δοκάρια του ο Παπαδόπουλος θα βγει να κόψει την προωθημένη μπαλιά που προοριζόταν για τον Μανιά.

37’: Σουτ του Μανιά χλιαρό άουτ. Νέο σουτ στην επόμενη φάση από τον Τόνσο και αυτό άστοχο.

62’: Η πρώτη πραγματική ευκαιρία των Φθιωτών στο παιχνίδι με δυνατή κεφαλιά του Μπούντνικ στο αριστερό κάθετο δοκάρι ύστερα από σέντρα του Βάντερσον.

68’: Σουτ του Τόνσο αποκρούει ο Παπαδόπουλος που θα καταφέρει να εξουδετερώσει και το σουτ του Κώτσιρα κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

72’: Από μπαλιά του Παπαδόπουλου, ο Καραγιάννης διεκδίκησε τη χαμένη μπάλα κέρδισε την κόντρα από τον Αθανασιάδη και πλάσαρε σε κενή εστία (1-0). Στα τρελά πανηγύρια του σκόρερ μάλιστα είχαμε και την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Κατσικογιάννη.

79': Φάση για τον Αστέρα με τον Γκοντό, που βρίσκει κενό στη Λαμιώτικη άμυνα και σουτάρει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης

Βοηθοί: Δημήτριος Τάτσης, Γεώργιος Κελαζόγλου

4ος Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος

Κίτρινες: Καραγιάννης (73’) - Μπέρτος (41’)

ΠΑΣ Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Όμο, Μπλάζιτς, Ορτέγκα (67’ Καραγιάννης), Πίτι (58’ Ακόστα), Βάντερσον (80’ Κουτρομάνος), Μπούντνικ.

Στον πάγκο έμειναν οι, Μελίσσας, Κουκόλης, Τσούκαλος, Βουό.

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος (76’ Γκοντό), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Ντουντού (81’ Μαντίντα), Ισνάλντο (46’ Κώτσιρας), Τσιλιανίδης, Τόνσο, Μανιάς.

Αναπληρωματικοί ήταν οι, Τσιφτσής, Κανελλόπουλος, Χριστόπουλος, Σελίν.

* Χάρη στο συνδυασμό και των υπολοίπων αποτελεσμάτων η Λαμία έπιασε με 19 βαθμούς αμέσως την 11η θέση, μόλις δύο βαθμούς πίσω από Λάρισα και Λεβαδειακό.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση