ΠΑΣ Λαμία: Ένα ακόμη βήμα για την παραμονή

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Απριλίου 2018 16:52 ΠΑΣ Λαμία: Ένα ακόμη βήμα για την παραμονή

Έφτανε ο ένας βαθμός… ΠΑΣ Λαμία - Απόλλων Σμύρνης 0-0 και οι δυο ομάδες είναι τώρα πιο κοντά στο στόχο, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν τα πράγματα για την Κέρκυρα να αποκτά επιπλέον πίεση.

Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις παρά την βαθμολογική του σημασία, ΠΑΣ Λαμία και Απόλλων Σμύρνης αναμετρήθηκαν στο ΔΑΚΛ στον αγώνα που άνοιξε την 27η αγωνιστική της Super League Σουρωτή, μένοντας στη λευκή ισοπαλία (0-0).

Ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί γρήγορα παρά το γεγονός ότι έφερε ακόμη πιο κοντά τη Λαμία στην παραμονή στην παρθενική της συμμετοχή στη μεγάλη εθνική κατηγορία.

Τα συστήματα

Με 4-2-3-1 ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι με Αναστασιάδη και Ασίγκμπα κεντρικό δίδυμο, Μπλάζιτς – Τσούκαλο στο κέντρο, πιο μπροστά τον Πίτι, Παντελιάδη – Μπουλούλη αριστερά και Κουκόλη – Βασιλαντωνόπουλο δεξιά. Ο Μπούντνικ στην κορυφή της επίθεσης και τερματοφύλακας ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Με αμυντικούς προσανατολισμούς ο Απόλλων παρά το 3-5-2 που παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο ο κ. Παράσχος. Έχοντας στο ενεργητικό τους τρεις σερί νίκες (αν και μέχρι την 23η αγωνιστική είχαν γευτεί αυτή τη χαρά μόλις δύο φορές) οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καμία διάθεση να ρισκάρουν. Η ισοπαλία βέβαια βόλευε και τις δύο ομάδες και αυτό τις έκανε από τη μία διστακτικές επιθετικά, από την άλλη συναγωνιζόντουσαν στις πολλές λάθος μεταβιβάσεις.

Καλύτερη στα σημεία η Λαμία και στα 90 λεπτά είχε μια – δυο καλές στιγμές στο πρώτο μέρος διάστημα στο οποίο ο Παπαδόπουλος δεν είχε καμία συμμετοχή στο παιχνίδι, αλλά και ισάριθμες προσπάθειες στην επανάληψη!

Στο β’ 45λεπτο το παιχνίδι είχε κάποιο ρυθμό μέχρι το 65’ και πάλι με πιο δραστήρια τη Λαμία, αφού όμως κάποια από τις δύο ομάδες δεν ευτύχησε σε κάτι περισσότερο φάνηκε ότι αρκέστηκαν στην ισοπαλία και τον έναν βαθμό.

Οι φάσεις του αγώνα

12’: Το πρώτο αξιόλογο σουτ από τον Πίτι εξουδετερώθηκε από τον Χουάντερσον.

21’: Από προσπάθεια του Τσούκαλου η μπάλα σταματά από το χέρι του Παπάζογλου στα όρια της περιοχής. Φάουλ (και κάρτα στον παίκτη του Απόλλωνα) που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

39’: Σουτ του Μπούντνικ αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ ο Χουάντερσον.

44’: Η καλύτερη στιγμή του Απόλλωνα στο πρώτο μέρος με ένα σουτ του Ελμπάζ που έφυγε όμως απελπιστικά άουτ.

55’: Φοβερό σουτ του Παντελιάδη από αριστερά η μπάλα καταλήγει όμως άουτ.

58’: Από ενέργεια του Σιατραβάνη ο Κούρος βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή της Λαμίας, πρόλαβε όμως και κάλυψε ο Βασιλαντωνόπουλος που πήρε και το φάουλ.

65’: Γύρισμα του Στάθη στην περιοχή της Λαμίας, το τελείωμα από το Ελμπάζ πολύ άστοχο όπως και οι προηγούμενες τελικές του Απόλλωνα.

70’: Από προσπάθεια και σουτ του Μπλάζιτς ξεκινά η φάση για τη Λαμία, η μπάλα θα κοντράρει, τελικός αποδέκτης ο Παντελιάδης που θα σουτάρει λίγο άουτ.

76’: Φάουλ του Μπουλούλη, κεφαλιά του Μπούντνικ περνά άουτ.

79’: Πρώτη τελική για τον Απόλλωνα εντός στόχου με αδύναμο σουτ του Κονέ από δεξιά που κατέληξε στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου.

83’: Από λάθος της Λαμιώτικης άμυνας ο Χουάρες θα σουτάρει άστοχα όμως χωρίς να ανησυχήσει ο τερματοφύλακας της Λαμίας.

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

Βοηθοί: Πέτρος Πάτρας, Αϊχάν Χούσκογλου

4ος Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος

Κίτρινες: Παπάζογλου (21’)

Κόκκινες: Παπάζογλου (92' 2η κίτρινη)

ΛΑΜΙΑ (Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Ασίγκμπα, Πίτι (λ.τρ. 30’ Ακόστα), Μπουλούλης, Μπούντνικ (85' Κουτρομάνος), Τσούκαλος (69’ Φράγκος), Μπλάζιτς.

Στον πάγκο της Λαμίας ήταν και οι, Πίτκας, Τζεμιά, Παπαργυρίου, Βάντερσον

Απόλλων Σμύρνης (Παράσχος): Χουάντερσον, Κοντοές, Τσουκαλάς, Ναδάλες (λ.τρ. 37’ Κούρος), Κονέ, Ζησόπουλος, Αλμπάνης (46’ Σιατραβάνης), Ελμπάζ (85'  Ανιέτε), Παπάζογλου, Στάθης, Χουάρες.

Αναπληρωματικοί οι, Ταΐρης, Μενδρινός, Μπαρτολίνι, Ντεβέσα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση