Το πρόγραμμα εορτασμού της Μητρόπολης Φθιώτιδας για τον Πολιούχο της Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 08:58 Το πρόγραμμα εορτασμού της Μητρόπολης Φθιώτιδας για τον Πολιούχο της Λαμίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας, οι Πανηγυρικές Ακολουθίες προς τιμήν του Αποστόλου  και  Ευαγγελιστού Λουκά, Πολιούχου της πόλης της Λαμίας  θα καλυφθούν ζωντανά από ραδιόφωνο και τηλεόραση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ακολουθιών:

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου

6:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροσατούντος του Νέου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, του Θεοφιλεστάτου Εποισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου και του Ποιμενάρχου μας κ. Νικολάου, του Ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου

7:00 π.μ. Όρθρος και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, συνιεργούντων των ως άνω αγίων Αρχιερέων.

11:30 π.μ.  Επίσημος Δοξολογία επί τη απελευθερώσει της πόλεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου  και εν συνεχεία λιτάνευση των  Ιερών Εικοκών  του Ευαγγελιστού Λουκά και της Παναγίας της Οδηγήτριας  μέχρι τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, όπου θα παραμείνουν  οι Ιερές Εικόνες για μία εβδομάδα.

"Προσκαλούμε τον ευσεβή λαό της Φθιώτιδος να τιμήσει την μεγάλη εορτή του Αγίου Λουκά, με τις πρεσβείες του οποίου πριν 74 χρόνια την ίδια ημέρα της εορτής του, απελευθερώθηκε η Λαμία, από τους Γερμανούς κατακτητές".

Προσαρμοσμένη αναζήτηση