Μαθήματα παρασκευής πρόσφορου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018 21:34 Μαθήματα παρασκευής πρόσφορου

Στην Ενορία της Αγίας Παρασκευής…

Τριήμερο σεμινάριο για την εκμάθηση του τρόπου παρασκευής πρόσφορου (λειτουργιάς), πραγματοποιεί η Ενορία της Αγίας Παρασκευής Λαμίας με την ευλογία του Μητροπολίτη Φθιώτιδας.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της Ενορίας ήταν επιθυμία πολλών ενοριτών να μάθουν την ιερή τέχνη ζύμωσης του πρόσφορου με τα μαθήματα να διεξάγονται στο Πνευματικό της κέντρο με την παρουσία και την πνευματική καθοδήγηση των εφημερίων του ναού και την πρόθυμη συμβολή του κ. Κων/νου Τσαπάρα, Συν/χου Εκπ/κού και απευθύνεται κυρίως σε νέες, νέους και όχι μόνο, συμπολίτες μας.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων:

1. Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, ώρα 6:15μμ (θεωρητικό μέρος με προβολή διαφανειών (power-point) όλης της διαδικασίας παρασκευής προζυμιού, αναπιάσματος προζυμιού, προετοιμα-σίας και παρασκευής πρόσφορου).

2. Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, ώρα 6:15μμ (πρακτικό - βιωματικό μέρος και αφορά την προετοιμασία, ανάπιασμα προζυμιού, ζύμωμα πρόσφορου, ανάλυση και εξήγηση όλων των σταδίων της διαδικασίας).

3. Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, ώρα 6:15μμ (πρακτική εξάσκηση - ζύμωμα από τους ενδιαφερόμενους, με καθοδήγηση στην όλη διαδικασία της προετοιμασίας και της παρασκευής του πρόσφορου).

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση