Βρούτσης: «Τέσσερα χαμένα χρόνια για τη χώρα» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 19:51 Βρούτσης: «Τέσσερα χαμένα χρόνια για τη χώρα» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

«Πήραμε σκληρές αποφάσεις με πολιτικό κόστος, αλλά νοικοκυρέψαμε το εργασιακό…»

Στη Λαμία βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 23 Νοεμβρίου 2018, ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Γιάννης Βρούτσης, προκειμένου να μιλήσει σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ και της ΔΗΜΤΟ ΛΑΜΙΑΣ, πού έγινε στην αίθουσα του ΕΒΕ με θέμα «Εργασιακά - Ασφαλιστικό - Συνταξιοδοτικό».

Ο κ. Βρούτσης τόνισε σε πολλά σημεία της ομιλίας του το νοικοκύρεμα που κατόρθωσαν επί κυβέρνησης Σαμαρά για το ασφαλιστικό. Με λύσεις που θα άντεχαν στο χρόνο, όπως είπε, παίρνοντας συγχρόνως γενναίες και σκληρές αποφάσεις, με το αντίστοιχο πολιτικό και προσωπικό κόστος.

Κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το νόμο Κατρούγκαλου για όσα αχρείαστα έκοψε ή αντίστοιχα πρόσθεσε σε φόρους και εισφορές, εμποδίζοντας την ανάπτυξη  και την υγιή επιχειρηματικότητα. Ο κ. Βρούτσης ως ο πρώτος υπουργός που έθεσε σε εφαρμογή και χειρίστηκε τις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων «ΕΡΓΑΝΗ» - «ΗΛΙΟΣ» για το «νοικοκύρεμα του ασφαλιστικού», παρέθεσε στοιχεία προκειμένου να αποδείξει ότι έγιναν σημαντικά λάθη που πισωγύρισαν τόσο το ασφαλιστικό σύστημα, αλλά και γενικότερα τη χώρα.

Ειδικότερα για το κομμάτι της οικονομίας, στη συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ στην πλατεία Ελευθερίας, τόσο ο κ. Βρούτσης όσο και ο βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, περιέγραψαν με τα πιο μελανά χρώματα τα αποτελέσματα της πολιτικής της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην «πραγματική οικονομία».

Σύμφωνα με τους δύο πρώην υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά, η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για μέτρα ύψους 10 δισεκατομμυρίων και περικοπές που στοίχισαν στον εργαζόμενο και τον συνταξιούχο. Με λίγα λόγια ανέφεραν ότι οι πολιτικοί τους αντίπαλοι πανηγυρίζουν γιατί φέρνουν τη χώρα σε μια κατάσταση που θα μπορούσε να ήταν ήδη από το 2015 και μάλιστα με μεγαλύτερη δυναμική έναντι των αγορών, όπως υποστήριξαν.

«Πήγαν χαμένες οι θυσίες των πολιτών με την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» είπε χαρακτηριστικά  ο κ. Βρούτσης.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία του κ. Βρούτση:

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση