Ανθήλη: «Δεν αντέχουμε άλλο. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 08:14 Ανθήλη: «Δεν αντέχουμε άλλο. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα ζητούν οι κάτοικοι της Ανθήλης για το γκέτο των Ρομά στην περιοχή τους, καταγγέλλοντας απίστευτα πράγματα!...

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για τους κατοίκους της Ανθήλης με την παραβατικότητα των Ρομά στην περιοχή τους.

Δεκάδες κάτοικοι έφτασαν το πρωί της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου έξω από τα Δικαστήρια και το Γραφείο του Εισαγγελέα ζητώντας να εφαρμοσθεί «ο νόμος και η τάξη».

Τονίζουν ότι δεν έχουν πρόβλημα με τους Ρομά που νομίμως έχτισαν στην περιοχή τους, αλλά για κείνους που μέσα σε περιοχή Natura χτίζουν παραπήγματα και δεν υπακούουν σε κανένα νόμο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι ληστείες, οι κλοπές ακόμη και οι απειλές να είναι στην ημερήσια διάταξη.

Ακόμη πιο σοβαρές οι καταγγελίες για τα όσα λαμβάνουν χώρα στο 25ο Δημοτικό Ανθήλης, με περιπτώσεις bulling ακόμη και σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος των μαθητών του χωριού.

Όπως τονίζουν οι ίδιοι με την παρέμβασή τους στον Εισαγγελέα, προσπαθούν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια εντός των πλαισίων του νόμου, πριν αναγκαστούν να τον πάρουν εκείνοι στα χέρια τους, αφού οι περισσότερες υπηρεσίες κωφεύουν.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι είπαν οι κάτοικοι της Ανθήλης στην κάμερα του LamiaReport:

Διαβάστε το έγγραφο που έχει παραλήπτη τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας:

«Με το παρόν έγγραφο και με όλο το σεβασμό που φέρουμε στην δικαιοσύνη και στις εισαγγελικές αρχές θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε και να θίξουμε τα προβλήματα  που αντιμετωπίζει το Κοινοτικό Διαμέρισμα Ανθήλης σχετικά με τις ομάδες ΡΟΜΑ που έχουν εγκατασταθεί παρανόμως στην περιοχή μας.

Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί από τον νομικό σύμβουλο που μας εκπροσωπεί κ. Κατσαντώνη Γεώργιο μέσω εγγράφου που σας παραδόθηκε στις 7-9-2018 (Α.Β.Μ. 7/9/2018 Α2018ΕΓΧ/Ζ242) έχουμε ξεκινήσει όλες εκείνες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου  να ενεργοποιήσουμε τον κρατικό μηχανισμό με σκοπό τον έλεγχο σε όλα τα κτίσματα των ΡΟΜΑ (παράνομα όλα τα κτίσματα λόγω του ότι η Περιοχή της Ανθήλης αποτελεί περιοχή NATURA) ,τον έλεγχο σχετικά με την υγειονομική περίθαλψη των ΡΟΜΑ, τον έλεγχο σχετικά με την παραβατική συμπεριφορά τους, τον έλεγχο σχετικά με τα παρανόμως και αυτοσχέδια ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα.

Οι περισσότερες υπηρεσίες και οι φορείς που έχουμε απευθυνθεί κωφεύουν στα προβλήματά μας. Οι δε απαντήσεις τους μέσω των εγγράφων κατά μεγάλο ποσοστό δεν υλοποιούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τα φαινόμενα κλοπών είναι καθημερινά , τα φαινόμενα απειλών προς κατοίκους της Ανθήλης πολλαπλασιάζονται μέρα με την μέρα, η ποσόστωση των παιδιών στο 25ο Δημοτικό σχολείο Ανθήλης είναι 1 προς 2 (ένας μαθητής κάτοικος Ανθήλης προς 2 μαθητές ΡΟΜΑ) χωρίς αυτό να φέρει την συναίνεση και την γνωμοδότηση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (με ότι αυτό συνεπάγεται αυτό στις ευαίσθητες κοινωνίες των μαθητών π.χ φαινόμενα εκφοβισμού (bullying ), φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης, προβλήματα σχετικά με την υγιεινή ανάμεσα στους μαθητές).

Ως εκ τούτου ΖΗΤΟΥΜΕ την άμεση αρωγή και εντολή των εισαγγελικών αρχών ώστε να πραγματοποιηθούνε άμεσα όλοι οι έλεγχοι σχετικά με την νομιμότητα εγκατάστασης των ΡΟΜΑ στο Κοινοτικό Διαμέρισμα Ανθήλης (έλεγχος όλων των οικοδομικών αδειών και παραπηγμάτων (παράγκες) που βρίσκονται εκτός σχεδίου). ΖΗΤΟΥΜΕ την επαναφορά της νομιμότητας στο δομημένο περιβάλλον της Ανθήλης. Επίσης ΖΗΤΟΥΜΕ να εφαρμοσθούν όλες οι κείμενες διατάξεις που υπαγορεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την ένταξη των ΡΟΜΑ στις τοπικές κοινωνίες.

Σας επισυνάπτουμε με το παρόν έγγραφο όλα τα σχετικά αιτήματα που έχουμε πραγματοποιήσει στις αρμόδιες υπηρεσίες και στους αρμόδιους φορείς μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου μας και όσες έγγραφες απαντήσεις έχουμε λάβει.

Με τιμή
Οι 194 δημότες Ανθήλης (Κίνηση Πολιτών Ανθήλης)»
Προσαρμοσμένη αναζήτηση