Λασποβροχές σήμερα - αύριο και σε μια εβδομάδα 30αρια

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019 08:34 Λασποβροχές σήμερα - αύριο και σε μια εβδομάδα 30αρια

Έντονα καιρικά φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο…

Άστατος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα 13 Μαΐου στη Φθιώτιδα με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες, οι οποίες θα περιέχουν και ποσότητα λάσπης.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-22 βαθμούς.

(Τα σκονογράμματα για την περιοχή της Λαμίας, από όπου φαίνεται ότι θα έχουμε ποσότητες σκόνης υπό μορφή βροχής την Δευτέρα-Τρίτη.)

Σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα απασχολήσουν κυρίως το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Η κακοκαιρία θα είναι πρόσκαιρη και σε δύο δόσεις, ενώ από την επόμενη εβδομάδα αναμένουμε 30αρια!

Αναλυτικά η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες:

Την Τρίτη ο καιρός θα παραμείνει άστατος με τοπικές λασποβροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παραμείνει αμετάβλητη.

Την Τετάρτη και Πέμπτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, με ασθενείς ανέμους και τη μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει τους 22 βαθμούς.

Την Παρασκευή νέο κύμα κακοκαιρίας φαίνεται να μας επηρεάζει με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ωστόσο η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο έως και τα μέσα της μεθεπόμενης εβδομάδας (18-22 Μαϊου) η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο και μετά τις 20 του μηνός θα φτάσει περίπου τους 30 βαθμούς

(Το θερμό κύμα από τη βόρεια Αφρική που θα μας επηρεάσει από τις 20 του μηνός)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση