Ξεκινούν τα μαθήματα κολύμβησης στους μαθητές της Γ΄ Τάξης των Δημοτικών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 20:36 Ξεκινούν τα μαθήματα κολύμβησης στους μαθητές της Γ΄ Τάξης των Δημοτικών

Για τη σχολική περίοδο 2019-2020...

Απεστάλη στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, η απόφαση της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφίας Ζαχαράκη για να ξεκινήσει η διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στη Γ’ τάξη και όπου δύναται και στη Δ΄ τάξη των Δημοτικών σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2019-2020.

Την ευθύνη οργάνωσης και υλοποίησης του μαθήματος έχουν οι Υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (σε όποιες από τις Διευθύνσεις Π.Ε. έχουν τοποθετηθεί) με τους ορισμένους από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Π.Ε. και Δ.Ε. Συντονιστές Κολύμβησης, εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα κατά προτεραιότητα στην κολύμβηση -οι οποίοι προέρχονται από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση- και εδρεύουν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της επικράτειας.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται ανά τρίμηνο και ο αριθμός τους ορίζεται σε 10-12 ανά τμήμα. Σεειδικές περιπτώσεις (π.χ. καιρικές συνθήκες κ.ά.) δύναται να ολοκληρωθούν σε περισσότερα απόένα τρίμηνο.

Τα μαθήματα υλοποιούνται εντός ενός συνεχόμενου διδακτικού δίωρου. Στο διδακτικό δίωρο περιλαμβάνεται ο χρόνος μετάβασης των μαθητών/τριών από και προς το χώρο διεξαγωγής της διδασκαλίας της κολύμβησης, η χιλιομετρική απόσταση και η διάρκεια της διδασκαλίας.

Τη διδασκαλία της κολύμβησης πραγματοποιούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής ή/και πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής προκειμένου να τηρείται η αναλογία 10:1 μαθητών/τριών ανά εκπαιδευτικό.

Ο συνοδός του Τμήματος, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής, υποχρεούται να παρίσταται στο χώρο που βρίσκονται οι μαθητές/τριες που συνοδεύει (κολυμβητήριο και αποδυτήρια) κατά τη διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβηση.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση