Δήμος Λαμιέων: Επίσημη "πρώτη" της Οικονομικής με διάθεση για συνεργασία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 16:12 Δήμος Λαμιέων: Επίσημη "πρώτη" της Οικονομικής με διάθεση για συνεργασία

Αντιπρόεδρος ομόφωνα ο Σωτήρης Κουτσουβέλης…

Σε καλό κλίμα και με διάθεση για συνεργασία προς όφελος των δημοτών, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου, η πρώτη Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λαμιέων με τη νέα σύνθεση.

Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Θύμιος Καραΐσκος, τόνισε στην εισαγωγική του ομιλία ότι πρόθεσή του είναι η πραγματική συζήτηση των θεμάτων και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επίτευξη ομοφωνίας στις αποφάσεις του οργάνου.

Σε αυτή την πρώτη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και τα εννέα τακτικά μέλη ήτοι: Καραΐσκος (Πρόεδρος), Κουτσουβέλης, Κυρίτσης (Αντιδήμρχοι), Μπεσλεμές, Τζούφλας, Αργυρίου (σύμβουλοι πλειοψηφίας) Ρούλιας, Αρναούτογλου, Παπανικολάου (μειοψηφία), καθώς και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία, Μαρία Αντωνίου και Λαϊκή Συσπείρωση, Γιώργος Δελιχάς στους οποίους δόθηκε και ο λόγος.

Στην τοποθέτησή της η κα Αντωνίου τόνισε την αντιδημοκρατικότητα του Κλεισθένη και τον αποκλεισμό των συνδυασμών με μικρά ποσοστά από τα όργανα διοίκησης, ενώ ο κ. Δελιχάς προέβλεψε ότι σύντομα η Οικονομική Επιτροπή θα κληθεί να λάβει δύσκολες και αντιλαϊκές αποφάσεις για την εύρεση πόρων.

Σημαντική ήταν η τοποθέτηση του πρώην πρόεδρου της Οικονομικής Επιτροπής Γιάννη Ρούλια που δήλωσε με έμφαση ότι θα στηρίξει το έργο της θέλοντας να συνεχιστεί η τάξη που μπήκε τα τελευταία χρόνια στα Οικονομικά του Δήμου.

Πρώτο δείγμα της διάθεσης συνεργασίας εντός της Οικονομικής Επιτροπής, ήταν η ομόφωνη ανάδειξη του Αντιπροέδρου της Επιτροπής, Σωτήρη Κουτσουβέλη που εκλέχθηκε με ψήφους 9-0.

Δείτε φωτογραφίες από την «επίσημη πρώτη» της σημαντικότερης επιτροπής για την διοίκηση του Δήμου Λαμιέων:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση