Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γοργοποτάμου συμμετείχε με επιτυχία στο πρόγραμμα «Second Life - Erasmus+»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 13:44 Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γοργοποτάμου συμμετείχε με επιτυχία στο πρόγραμμα «Second Life - Erasmus+»

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γοργοποτάμου συμμετείχε με επιτυχία στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Second Life - Erasmus +», ένα πρόγραμμα που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά στην επαναχρησιμοποίηση - ανακύκλωση υλικών με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα διεξάγεται με τη διακρατική σύμπραξη 5 δημοτικών σχολείων από την Λετονία, Πολωνία, Ελλάδα, Κύπρο και Πορτογαλία για τα σχολικά έτη 2019- 21 .

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, 3 εκπαιδευτικοί, ο Στασινός Στέφανος, η Αντωνίου Παναγιώτα και η Γκόγια Άννα και 4 μαθητές, ο Παπαδούκας Κωνσταντίνος, η Μαστρογιάννη Σοφία, ο Αργυρόπουλος Ιωάννης και η Φωλιά Μαρία, ταξίδεψαν στο Lebork της Πολωνίας στο διάστημα από 3-2-20 έως 8-2-20, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εργασίες της ομάδας με θέμα τη μελέτη και τον υπολογισμό του οικολογικού αποτυπώματος του ατόμου στο περιβάλλον.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία, στο πλαίσιο της κινητικότητας, της ανταλλαγής και διάχυσης γνώσης να παρακολουθήσουν βιωματικά εργαστήρια σχετικά με την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση «άχρηστων» υλικών, να δουλέψουν ομαδικά, να γνωρίσουν μαθητές από τα συνεργαζόμενα σχολεία και να γίνουν κοινωνοί, μέσω αυτής της αλληλεπίδρασης, της ευρωπαϊκής κουλτούρας των προγραμμάτων αυτών, ενισχύοντας έτσι βασικές τους δεξιότητες, καθώς και τη δημιουργικότητα, τη γλωσσική επικοινωνία σε πολύγλωσσο περιβάλλον και την κριτική τους σκέψη.

Η επόμενη κινητικότητα του προγράμματος είναι προγραμματισμένη για το Μάιο του 2020, στην Ελλάδα (1o Δημοτικό Σχολείο Γοργοποτάμου).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com