Άστατος καιρός με βροχές το Σαββατοκύριακο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 09:08 Άστατος καιρός με βροχές το Σαββατοκύριακο

Σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία...

Σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα νέο κύμα βροχοπτώσεων περιμένουμε τη Παρασκευή από χαμηλό βαρομετρικό που θα δημιουργηθεί στις ακτές της βόρειας Λιβύης. Το βαρομετρικό αυτό θα κινηθεί σταδιακά προς την περιοχή μας με κατεύθυνση το νότιο Αιγαίο φέρνοντας εκ νέου σημαντικές ποτιστικές βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Στη Φθώτιδα

Την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία σε πτώση δε θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς.

Το Σάββατο και την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις με ποτιστικές βροχές και χιόνια στα ορεινά μέχρι περίπου το απόγευμα της Κυριακής. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση, η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή την Κυριακή.

Όσον αφορά τη μεσοπρόθεσμη προοπτική του καιρού η θερμοκρασία μέχρι περίπου τα μέσα του Απριλίου θα κυμανθεί σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα με τις μέγιστες να φτάνουν το πολύ τους 18-20 βαθμούς. Όπως όλα δείχνουν τα 25άρια θα έρθουν μετά το Πάσχα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση