Μπακογιάννης: «Εδώ είναι Αυτοδιοίκηση» Η κόντρα με Αποστόλου, το "καρφί" για ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η στήριξη στη Δούρου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2014 09:12 Μπακογιάννης: «Εδώ είναι Αυτοδιοίκηση» Η κόντρα με Αποστόλου, το "καρφί" για ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η στήριξη στη Δούρου

«Εμείς μαζεύουμε χρήματα και όχι ψήφους..», είπε με νόημα ο Κώστας Μπακογιάννης, που για μια ακόμη φορά ήταν απόλυτος «Εμείς επιλέγουμε τον δύσκολο δρόμο της αλήθειας και του νοικοκυρέματος....», τόνισε ο νέος Περιφερειάρχης....

Συνεχίστηκε η κόντρα Μπακογιάννη - Αποστόλου για τον Προϋπολογισμό και την Κωπαΐδα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου ο Βαγγέλης Αποστόλου ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να πάρει πίσω τις αλλαγές στον Προϋπολογισμό των έργων της Περιφέρειας.

Μάλιστα ο κ. Αποστόλου είπε πως όταν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στα πράγματα θα δώσει περισσότερα χρήματα στις Περιφέρειες, για να εισπράξει την απάντηση από τον Μπακογιάννη «Εμείς πρώτοι θα το χειροκροτήσουμε, αρκεί να το κάνει σε ευρώ και όχι σε δραχμές».

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο για την απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης βάσει της οποίας τα 6.000.000 ευρώ  του ΠΔΕ που καταλογίστηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αυξήθηκαν στα 20.000.000 ευρώ.

Παράλληλα, εξασφαλίστηκαν, έπειτα από προσπάθειες τις Περιφερειακής Αρχής, άλλα 2.000.000 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχιση του έργου της κατασκευής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας μέχρι το τέλους του έτους.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορροφητικότητα όλων των διαθέσιμων πόρων και η συνεχής διεκδίκηση νέων...», είπε ο Περιφερειάρχης Στερεάς.

Προϋπολογισμός: Νοικοκύρεμα και αλήθειες

Ο Κώστας Μπακογιάννης  τόνισε για ακόμη μία φορά τους δύο βασικούς άξονες βάσει των οποίων κινήθηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας μέχρι το τέλος του έτους και οι οποίοι είναι:

  • Η επιδίωξη ύπαρξης ενός νοικοκυρεμένου, ρεαλιστικού και ορθολογικού προϋπολογισμού, που θα ενισχύει τους δεσμούς αξιοπιστίας με τους πολίτες οι οποίοι κλονίστηκαν λόγω της κρίσης.
  • Η ύπαρξη ενός διεκδικητικού προϋπολογισμού που εξαρτάται από τους δείκτες απορροφητικότητας και από τη συνέπειά του.

Ο Περιφερειάρχης είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς επιλέγουμε τον δύσκολο δρόμο της αλήθειας, όπως είχαμε δεσμευτεί και προεκλογικά», παρακαλώντας το προεδρείο να δώσει τον λόγο στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Περλεπέ, ο οποίος και εξήγησε με σαφήνεια την τροποποίηση του προϋπολογισμού και το γεγονός ότι δεν πρόκειται να διαγραφεί ή να απενταχθεί κανένα έργο.

Η τροποποίηση του προϋπολογισμού αφορά τον επόμενο ενάμιση μήνα! Στο επόμενο συμβούλιο θα ξεκινήσει η σοβαρή συζήτηση. Μια συζήτηση ευθύνης για τον προϋπολογισμό του 2015 και το Τεχνικό Πρόγραμμα.  Εκεί οφείλουμε όλοι να διακρίνουμε τα μείζονα από τα ελάσσονα.    

Κωπαϊδικό: Η Περιφέρεια και η Αυτοδιοίκηση πάνω από τα κόμματα

Ο Κώστας Μπακογιάννης εξέθεσε τον Βαγγέλη Αποστόλου για τη στάση του στη βουλή όταν ψηφίστηκε η τροπολογία για την Κωπαΐδα, λέγοντας ότι Περιφερειακός Σύμβουλος της Στερεάς Ελλάδας ψήφισε παρόν στη βουλή για τη νομοθετική ρύθμιση της Κωπαΐδας, όπου απαλλάσσει την Περιφέρεια  από 12.000.000 ευρώ! «Θα μπορούσατε  να είχατε ψηφίσει ναι σε αυτή την μικρή τροπολογία κ. Αποστόλου» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης συνεχίζοντας « Είμαστε Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Εδώ είναι Αυτοδιοίκηση. Δε μας αφορά το κόμμα, εδώ δεν εξυπηρετούμε κομματικές σκοπιμότητες. Αυτό που θέλουμε είναι να ενισχύσουμε την Περιφέρειά μας και αν θα υπάρξει κόμμα που θα μας στηρίξει σε αυτή την προσπάθεια, εμείς πρώτοι θα το χειροκροτήσουμε, αρκεί να το κάνει σε ευρώ και όχι σε δραχμές», είπε με νόημα ο Κώστας Μπακογιάννης.

Αδιανόητος ο αποκλεισμός της Δούρου

Ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε τη μεγάλη σημασία της άμεσης συνεργασίας μεταξύ Δήμων, Περιφερειακών Αρχών και Κεντρικού Κράτους.  Αδιανόητο χαρακτήρισε τον αποκλεισμό της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, κατά την αντιμετώπιση των πλημμυρών τις προηγούμενες ημέρες, από το κεντρικό κράτος και τον σχεδιασμό των αρμοδίων υπηρεσιών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση